Ga naar de teampagina van HOC 5

Valtherboys 3 – HOC 5

Met de opkomende zon aan de horizon trekken enkele Allstars richting het nabij gelegen sportpark te Valthe.

Met hier en daar wat pijntjes was het weer een hele taak voor de leiding om een uitgebalanceerd elftal neer te zetten. Met 18 man in de kleedkamer hadden we echt 1 teveel want er waren maar 17 shirts.  Vandaag was je dus al blij als je een shirt mocht aandoen , waar we de weken ervoor gewend waren pas tevreden te zijn met een basisplaats.

Ik bedacht me niet en pakte zo snel als ik kon  het keeperstenue….yesss ik ben erbij dacht ik! Deze plek was ook de enige die op te eisen was want de rest kreeg een plek of shirt toegewezen door de strenge doch rechtvaardige Leider Jans. 

Onze 1ste wedstrijd werd kansloos verloren en de 2de  eindigde in een gelijkspel, dus theoretisch zouden we deze wedstrijd moeten winnen om de stijgende lijn aan te houden. Ondertussen was de zon al wat warmer gaan schijnen en met een aangename temperatuur konden we gelijk volop aan de wedstrijd beginnen.  De spanning was af te zien op alle gezichten, uiterste concentratie en nauwkeurige ballen waren er nodig om door de sterke Valther verdediging te snijden. Het ontbrak vaak bij het laatste balletje aan nauwkeurigheid maar langzamerhand kwamen steeds dicht bij het doel van onze taaie tegenstander.

En na ongveer 20 minuten was het dan ook verdiend raak , Jurek schoof met zijn chocolade been de bal in de verre hoek van het doel, 0-1 was een feit. Valthe stroopte de mouwen op maar kon geen potten breken tegen de solide verdediging van HOC.  Op het middenveld waren we heer en meester dankzij onze good old “Age” , zijn naam betekend “leeftijd” in het Engels maar de betekenis was nu wel duidelijk…..leeftijd speelt geen rol maar Age wel !!

“Je wordt nooit te oud om te voetballen, maar door nooit te voetballen word je oud”

Met fluwelen paasjes richting onze spitsen bezorgde hij de verdediging van Valthe het schaamrood op de kiezen, ze wisten gewoon geen raad met Age vandaag. En na weer een uitstekend gewonnen duel en een nog betere voorzet werd het 0-2 !

Het leek er lang op dat we met deze stand naar de kleedkamers zouden gaan maar bij 1 van de zeldzame uitbraken kon de enorm lnage spits van Valthe de bal via zijn hand toch nog in ons doel krijgen en hiermee gingen we de kleedkamers in.

Ondanks het goede spel werd het elftal toch wat omgegooid want we hadden immers een bank vol spelers die stonden te popelen om zich te mogen mengen in deze titanenstrijd. De 2de helft gingen we dan ook vol zelfvertrouwen tegemoet want in alle onderlinge verschillen  stonden we ruim aan kop behalve met het  doelpuntenverschil. Dus de opdracht was wel duidelijk;  zo snel mogelijk de voorsprong vergroten

 

“ Voetbal is simpel; je bent op tijd of je bent te laat ,als je te laat bent moet je eerder vertrekken”

 

Voor alles is er altijd een 1ste keer , deze poging of ervaring is dan ook vaak intens en blijft je het meest bij in de vorm van een herinnering , positief of negatief kun je dit moment weer herbeleven in de jaren daarna……. Zo was daar vandaag zo’n ervaring van onze nieuwe aanwinst Dirk, na vele moedige pogingen om zijn 1ste  doelpunt te maken voor HOC was het vandaag dan eindelijk raak….. met volle overtuiging schoof hij de bal vastberaden achter de    keeper van Valtherboys…..en met gestrekte armen richting de  stralende zon en een lach van oor tot oor schreeuwde hij het uit van genot.  Dit was het dan zijn eerste HOC doelpunt , dat de eerste het moeilijkst is bleek maar weer want al snel volgde zijn 2de doelpunt maar de grensrechter stak daar een stokje voor , een stokje met een vlag eraan en bedacht na de goal om maar eens te vlaggen voor buutnspel.

Met geheven hoofden bleven we strijden en de 1-4  hing in de lucht, dat voelde je aan alles. Iedere keer konden we via Marcel Age bereiken en beiden toverde keer op keer weer een geweldige beweging of pass uit hun wondersloffen en na tikkie takkie combinatie voor het doel viel verdiend de 1-4.

We bleven aandringen en er kwamen kansen genoeg maar we konden de score niet verder uitbouwen. 

In de laatste minuten wist Valthe middels een van richting veranderd schot nog 2-4 te maken en dit was ook de eindstand.  Moe gestreden maar voldaan hadden we vandaag de goede stijgende lijn voort getrokken en kijken we met goede moed uit naar de volgende tegenstander Ter Apel.

Als MOTM van de vorige wedstrijd was het aan mij de eer om de nieuwe MOTM aan te wijzen en dit was geen moeilijke keuze…… Age Koudenburg. Met  zijn uitstekende souplesse en grote dappere inzet kon ik niets anders doen dan de felbegeerde beker aan hem uit te reiken. Niet alleen eer is de prijs maar ook de positieve herinneringen aan deze morgen pakt niemand meer van hem af….Age….chapeau!

“we zijn op zoek gegaan naar de overwinning en dan kom je hem vanzelf tegen”

Toeschouwers bedankt en tot volgende week !

Met sportieve groet :

Jarno Onene