ST HOC/Valther Boys 4 – vv Eext 2

ST HOC/Valther Boys 4

Teampagina

Al vroeg in het seizoen stond er een cruciaal duel op het programma voor het sterrenensemble van Tempel. Een duel tegen vv Eext 2, die net als ST HOC/Valther Boys 4 de eerste twee wedstrijden had verloren. Een wedstrijd die dus al vroeg in het seizoen cruciaal kan zijn voor het verloop van het seizoen. De spelers waren daarom er ook op gebrand om te winnen, vandaar dat er op de zaterdagavond ook goede voorbereidingen zijn getroffen door enkele spelers…

Nadat de selectie al werd verheugd op een krat bier nadat Jacco zich 14 seconden te laat meldde bij de kantine van het Harm Kuipers Sportpark werd de kleedkamer opgezocht om de geel-zwarte tenues aan te trekken. Door de cruciale 14 seconden van Jacco betekende dit dat hij plaats mocht nemen op de bank, samen met Tom & Tom. Gelukkig hoefde er geen wisselspeler te vlaggen, Robin bedankt! 

Nadat Jostein in de warming-up na veel theater toch besloot om wel te spelen (één of ander verrekt spiertje) kon manager Tempel weer rustig worden. De opstelling verder uit: 

Elmer – Henk – Wouter – Lex

Jaap – Mark – Mike – Teun

Rob – Jesper

Het eerste fluitsignaal van arbiter Kok klonk en HOC begon goed aan de wedstrijd. Het balletje ging lekker rond en de thuisploeg had de overhand in het begin. Dit leidde ook in een voorsprong nadat Jesper 4 spelers van Eext het bos in stuurde en de bal neerlegde voor de voeten van Rob. Die bedacht zich niet en schiet de bal in het doel waardoor de brilstand van het scorebord verdween. 1-0.

Ondertussen moest verzorger Jacco even een het veld in om wat wonderwater op de kuit van spits Jesper te gooien. Na dit theater kon Jesper gelukkig wel verder.

Na de voorsprong begon HOC wat slordiger te spelen en dacht velen al dat de 3 punten wel binnen waren. Eext kwam echter beter in de wedstrijd en dit leidde ook in een mooie goal van de spits van Eext nadat de bal over hun rechterkant werd voorgebracht. HOC liet zich het welbekende kaas van het brood eten en dit leidde zelfs in een achterstand voor de thuisploeg. Een strakke corner van Eext belandde op het hoofd van de aanvoerder van Eext die onberispelijk binnen kopte voor 1-2. Met name de linkerkant van HOC liet wat te wensen over. Teun speelde geen sterke wedstrijd en liet, ondanks een alcoholvrije avond, vaak zijn man lopen. Uiteindelijk gaf hij aan dat hij gewisseld wilde worden. Hiermee kwam Tom Tuintjer in de ploeg om het elftal te versterken.

HOC wilde koste wat het kost niet met een achterstand de rust in, ook omdat de wedstrijd in de eerste helft vrij gelijk op ging. HOC drong aan bij Eext en uiteindelijk ging men de rust in met een gelijkspel, 2-2. Mike schiet de bal van 22 meter in de linkeronderhoek, een mooi afstandsschot dat dus resulteert in een gelijkspel.

In de rust bleef men dit keer vrij positief, het gezeur was zo goed als verdwenen wat ook zorgde voor een gemoedelijkere sfeer. Houdt dit er in mannen! Men had het gevoel dat Eext vermoeider werd en dat de 3 punten in Odoorn konden blijven.

In de tweede helft werd er besloten om van een 4-4-2 naar een 4-3-3 formatie te gaan en komen er nog twee wissels bij. Jacco verving Elmer op de rechtsbackpositie en Tom Wijkel gaat in plaats van Rob het aanvalstrio aanvullen samen met Jesper en Mike. Laatstgenoemde schuift dus een linie naar voren. 

Zoals de spelers in de rust al aanvoelde werd Eext veel vermoeider en ging kreeg HOC de kansen op een voorsprong. Een zware aderlating voor de ploeg van Tempel is dat Jesper uitviel na een duel waarbij hij werd gesandwichd tussen twee spelers van Eext. Hij voelde veel pijn aan zijn heup en werd door ondersteuning van Elmer van het veld afgedragen. Enkele mensen stonden al met het alarmnummer in verbinding om een ambulance op te roepen. Echter bleek het loos alarm en werd na de wedstrijd duidelijk dat er slechts een operatie moet plaats vinden voor een nieuwe heup want deze heup is af, niet ideaal voor zo’n jongeman! Beterschap Jesper en we gaan ervan uit dat je er zondag weer bij bent! Na het blessuregeval kwam Rob weer in de ploeg voor Jesper.

Na een lange uittrap van Jostein (geen ‘kutbal’ deze keer) werd de bal doorgekopt op Rob, hij bedacht zich niet en kapt de tegenstander uit en ontpopt zich nu als aangever in plaats van afmaker want hij legt de bal voor de voeten van Mike en die schiet van randje 16 raak tussen de verdedigers van Eext door. 3-2. Blijdschap overheerste bij de thuisploeg, maar de scherpte ontbrak weer een beetje. De voorsprong mag nu niet meer weggegeven worden.

Na een lange bal van Eext ging ‘die nummer 7’ er weer vandoor aan de rechterkant. Vele spelers van HOC dachten aan buitenspel maar Robin steekt zijn vlag niet de lucht in. Jacco ging er als enige achteraan en bracht net op tijd met een uitstekende sliding redding voordat de speler van Eext wilde schieten op het doel van Jostein. Hierna was het nog even tegenhouden voor HOC maar Eext kon hierna niet meer gevaarlijk worden.

De eerste drie punten voor de ploeg van Tempel zijn een feit! Volgende week wacht wederom een thuiswedstrijd tegen Asser Boys. De kaarten zijn bijna uitverkocht dus wees er snel bij. In verband met de minimale slaap die Jacco moet hebben begint deze wedstrijd niet om 10:00 maar om 10:30.

Tot dan!

Jacco Talens