Buinen 2 – ST HOC/Valtherboys 4

ST HOC/Valther Boys 4

Teampagina

Ondanks een wedstrijd met veel inzet heeft ST HOC/Valtherboys 4 afgelopen zondag geflatteerd verloren van de nummer 1 in de competitie. Op sportpark de Woerd te Buinen werd het na een 3-0 rusttand uiteindelijk 4-1.

Na een korte rit richting Buinen betraden de strijders van Tempel het sportpark in Buinen. Tot grote verbazing was één helft van het veld uitgezet met pionnen. Ex HOC trainer Spiegelaar (hedendaags trainer van Buinen 2) heeft zijn uiterste best gedaan om HOC/Valtherboys 4 te imponeren. Door de vele pionnen werd de tegenstander voor vandaag niet onderschat. Sterker nog, menig speler moest van de schrik bekomen met een kop koffie en een overheerlijke stroopwafel. 

Na de reguliere warming up van HOC/Valtherboys 4 (zonder pionnen) klonk om 10:00 uur het eerste fluitsignaal deze ochtend. HOC/Valtherboys 4 begon direct vanaf de eerste minuut erg sterk. Echter na het eerste kwartier had Ken Nieman al 3x de bal uit het doel van HOC gehaald. Deze doelpunten ontstonden niet omdat Buinen ontzettend goed was, maar omdat er werd geklungeld aan de kant van HOC. Hierbij werd Buinen enkele keren geholpen door de arbiter deze ochtend. Deze had aan de hand van de competitiestand de toto volledig ingezet op Buinen. Na het eerste kwartier werd HOC sterker en sterker, het scoren van een doelpunt zat er wonder boven wonder niet in. 

De tweede helft begon HOC net zoals het de eerste helft had afgesloten sterk, fel en samenwerkend. Echter had HOC hetzelfde probleem als de eerste helft, kansen in overvloed maar een schaarste aan doelpunten. Na een kwartier begon HOC wat steken te laten vallen aan de linkerzijde van het veld, hieruit heeft Buinen de 4-0 gescoord. Door het doelpunt werd HOC weer wakker geschud en werden veel kansen gecreëerd. Halverwege de tweede helft was het dan eindelijk zo ver, een doelpunt voor HOC. Dit doelpunt komt op naam van Tom Wijkel. Het overige gedeelte van de tweede helft bestond uit kansen, maar u verwacht het niet, geen doelpunten. 

Afgezien van de uitslag is er goed gevoetbald, als ik voor mijzelf spreek heb ik genoten van de strijd welke geleverd is door het team. Dit moeten we doorzetten, echter enkele trainingen op het gebied van afwerken zullen niet verkeerd zijn (Pompie!).

Nu we het toch over trainingen hebben, sinds dit seizoen is Jasper Pomp aangetreden al hoofdtrainer van HOC/Valtherboys 4. Bart Tempel heeft dit jaar zijn plek als speler verruilt voor een functie in de technische staf van de ploeg. Mede dankzij de inbreng van Pomp en Tempel verwachten wij er een mooi seizoen van te kunnen maken.

Aankomende zondag wordt voor de eerste keer dit seizoen het heilige gras van het Harm Kuiper Stadion betreden. Er wordt gevoetbald tegen Eext 2. Wees snel want op = op, het gaat om de laatste kaarten. 

Tot zondag!

Met vriendelijke groet,

Jorn Eleveld