Valthermond 5 - HOC 5

HOC 5

Teampagina

De mannen van HOC 5 mochten na 6 weken geen voetbal eindelijk weer het voetbalveld op. Mede dankzij het mooie weer had iedereen duidelijk weer zin in een potje voetbal tegen Valthermond 5. De mannen ging al vroeg de kleedkamer in maar toen ze omgekleed waren bleek dat het nog veel te vroeg was voor de warming-up. Dus werd besloten nog even in de kleedkamer te blijven. Ook deze zondag konden we weer een beroep doen op zes spelers van HOC 3 (jongens heel erg bedankt) en nadat de opstelling bekend werd gemaakt konden de mannen eindelijk weer het veld betreden en begonnen ze aan een goede warming-up. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden we een minuut stilte voor een overleden vader van twee spelers van Valthermond. Maar bij deze ene minuut stilte stonden wij ook even stil bij het overlijden van de moeder van Jarno. Altijd weer een aparte belevenis, de stilte die er dan ineens wel is terwijl er daarna weer op het scherpst van de snede wordt gevoetbald.

En dan eindelijk kan de wedstrijd beginnen. Beide ploegen laten zien dat ze niet voor elkaar onder doen. In het eerste kwartier zijn er al legio kansen voor beide partijen maar door goed keeperswerk aan beide zijden wordt er niet gescoord. Na ongeveer een half uur spelen krijgt Valthermond een corner wat in onze ogen helemaal geen corner is omdat een speler van Valthermond de bal achter schiet, echter de scheidsrechter ziet het anders en geeft een corner. De man achter de bal schat de wind goed in want hij scoorde in een keer vanaf de cornervlag in het doel. Dit is een tegenvaller voor ons omdat we zelf ook al een paar hele mooie kansen hadden gehad en we beter speelden dan de tegenstander. De 1-0 achterstand blijft zo tot aan de rust. In deze rustpauze worden Henri, Jans en Jesper de Graaf vervangen door Jesper Oosterdijk, Bas en Elmer. We zijn het samen eens dat we deze wedstrijd niet hoeven te verliezen en dat we in hetzelfde hoge tempo door moesten gaan om Valthermond niet in hun spel te laten komen. We beginnen de tweede helft sterk en krijgen na zo’n tien minuten spelen een vrije val op 20 meter van de goal. Dit is de mogelijkheid voor onze schutter Age. Hij zet zich met volle overtuiging achter de bal en schiet perfect op de goal echter de keeper staat weer in de weg maar weet de bal niet goed weg te werken en is Jarno er als de kippen bij en scoort de 1-1. We blijven op dat moment Valthermond constant onder druk zetten en krijgen weer genoeg mogelijkheden om te scoren. Jan van Breden vindt dat hij als verdediger zich ook maar eens moet gaan bemoeien met de aanval. Als hij ziet dat de keeper te ver voor zijn doel staat bedenkt hij zich niet en schiet de bal hoog door de lucht over de keeper in het doel. Een geweldig mooi doelpunt en een beloning voor ons allen voor het goede spel dat we vertonen.

Valthermond laat het er niet bij zitten en gaat meer richting onze goal te spelen. Uit een corner probeert een speler van Valthermond de bal in de goal te koppen maar door goed keeperswerk van Jostein weet hij de bal nog net over de lat te tikken. Het spel blijft op en neer gaan waarbij beide ploegen kansen blijven krijgen. Dan wordt er na een half uur in de tweede helft gewisseld, Olaf komt er in voor de moegestreden Jarno. In het laatste kwartier proberen we de voorsprong uit te breiden maar helaas het lukt ons niet om nog een doelpunt te maken. Valthermond weet nog wel te scoren door een goede kopbal die onhoudbaar was voor Jostein waardoor de eindstand van 2-2 op het scorebord komt te staan. Hierna lopen beide partijen tevreden van het veld af. Eindelijk hadden we na zes weken weer gevoetbald en een punt meegenomen naar huis. Tja en dan rest er bij ons altijd nog weer de speler van de week. Dat is deze keer niet zo moeilijk. Jan van Breden kreeg de eer vanwege het schitterende doelpunt dat hij maakte. Hopelijk kunnen we nu elke week de wei weer in om een potje te voetballen want er resten ons nog maar liefst 15 wedstrijden. Te beginnen volgende week zondag thuis tegen Titan 3. 

Jans Hoving