HOC - Valthermond

ST HOC/Valther Boys 7

Teampagina

Grensgeval!

Wat een lekker voetbalweertje afgelopen zondag, iedereen had er duidelijk zin in! Zo ook onze gastspelers Lex Baas en Tom Tuintjer. Bedankt heren! Dit keer moesten we tegen Valthermond 5. We zijn aan elkaar gewaagd. De ene keer wint Valthermond 5 en de ander keer Hoc/Valtherboys 7. Zouden we de 3 punten kunnen pakken? 

De eerste 10 minuten was het van onze kant een beetje afwachten en de eerste kansen waren dan ook voor Valthermond. We bleven wel rustig en probeerden de bal in de ploeg te houden en voetballend de oplossing te zoeken. Langzamerhand kregen we meer grip op de wedstrijd en de eerste grote kansen deden zich voor. Helaas had hun keeper een nog te grote aantrekkingskracht op de bal. Ondanks de vele kansen ging de voetbalwet deze keer gelukkig niet op. Marcel van Klinken veroverde in een sterk duel de bal op het middenveld en ging alleen op het doel af en lobte de bal over de keeper. Een mooie goal! Na de 1-0 kregen we nog voldoende kansen op meer doelpunten, maar de 1e helft was te kort om nog te scoren.  

In de 2e helft werd alles uit de kast gehaald om winst binnen te halen. Zo ook bij een aanval van Valthermond. Er werd door de scheids gefloten voor buitenspel. Valthermond keek naar de zijlijn of de grensrechter zijn vlag wel omhoog had staan. Maar dat was niet het geval. Sterker nog, er was helemaal geen grensrechter…..  Onze grensrechter voor de 2e helft stond namelijk zelf buitenspel.  

De eerste 15 minuten van de 2e helft bleven we doorgaan met waar we de 1e helft waren geëindigd. Het creëren van kansen. Henri van Klinken creëerde voor zichzelf de ruimte in de 16 en kwam zo in een kansrijke positie, maar werd op weg naar het doel voortijdig uitgeschakeld met een penalty als gevolg. Age Koudenburg benutte deze en zo stonden we op 2-0. Even later werd de 3-0 aangetekend door Jan van Breden, onze grensrechter van de 1e helft. Deze “grens” stond zeker niet buitenspel, waarna hij de bal in de verre hoek plaatste. Na de 3-0 kwam Valthermond nog een aantal keren gevaarlijk uit. Gelukkig konden we de nul houden. 

MOTM in deze wedstrijd was voor Remco Beek. Nadrukkelijk aanwezig op het middenveld zowel aanvallend als verdedigend. Dat hij zich goed voelde was ook al op een andere manier te zien in het veld met een elegante  koprol. 

Een mooie start van het seizoen. Lekker voetballen met elkaar en 4 punten uit 2 wedstrijden.
Dat smaakt naar meer! 

Hendrik Jan Wilts