JVV 2 – HOC 5/4/3/JO17

HOC 5

Teampagina

Het was voor de mannen Hoving en de Hart weer een hele klus om een elftal samen te stellen op deze winderige zondagmorgen.  We hebben al enkele weken last van een groot aantal spelers met verschillende blessures of ouderdom kwaaltjes.  Toch waren de mannen van het vijfde er alle vijf bij vandaag en kon de gewilde teamfoto doorgaan ,maar helaas was er een storing bij het pasfotohokje.

Dankzij de hulp van vele spelers uit diverse elftallen kon deze wedstrijd toch nog worden gespeeld in het mooie Jipsingboertange.

Het was een hele reis met mooie vergezichten op grote boerderijen,kleine huisjes en grote grasvlakten en weilanden. Her en der een vragende blik van stilstaande koeien naar onze kleine colonne en het leek of de dieren zich afvroegen wie nou de meeste CO2 uitstoot veroorzaakte. Later die morgen zou blijken dat Meijering toch wel de grootste uitstoot had gedaan deze morgen. Gelukkig was er net als bij aardgas een geurtje aan het gas toegevoegd zodat je wist dat er een gevaarlijke gas was ontsnapt, alleen was na het eerste snufje direct duidelijk dat we te maken hadden met een zwaardere variant.

Onderweg kwamen we nog langs de aardbeienbedden van Boer Geert maar deze waren uiteraard nog leeg in deze tijd van het jaar.  Toch moest ik even denken aan een bekende uitspraak van Boer Geert “Vroeger stonden de puntjes en nu hangen de puntjes”

Hier hadden wij dit seizoen ook wel een soort van last van, vroeger pakten we puntjes en nu missen we puntjes.

Maar toch is er een ommekeer gaande, want de laatste 2 wedstrijden waren winnend afgesloten en waren we van de hatelijke 0 af.

Het plan van vandaag was dan ook dat de 3 punten mee naar Odoorn zouden gaan.

De grote vraag van vandaag  was;  waar komt de naam Jipsingboertange vandaan?

Er gaan verschillende verhalen over rond, maar het blijft mysterieus. Er is een inventaris gevonden uit 1474 waar Jipsinghuizen wordt genoemd. Het zou om een familienaam gaan: Luessinge Erve to Gipsingehuisen. Jipsinghuizen ook wel genoemd als Gipsinghuizen komt van de familienaam Jipsing of Gipsing.

Jipsing of Gipsing betekent de huizen van de zoon van Jib of Gib. Deze namen zijn weer afgeleid van Geb(be), wat gastvrij betekent in het Oudsaksisch.

Een andere theorie verteld dat de naam van de boeren komt. Boeren moesten hun grond seizoensgebonden verbouwen en deze manier van verbouwen blijkt Gipsy te heten in het Engels. En zo komt men uiteindelijk op het bekende Jipsing.

Mocht iemand het antwoord weten dan horen we dit graag.

Voor we het veld gingen betreden  vertelde Opperste Jans het Plan van Aanpak deze morgen.

Om alvast in de Kerststemming te komen gaf onze gulle Bas iedere speler een lot om mee te dingen naar het felbegeerde vleespakket wat ter beschikking was gesteld door de plaatselijke slager.

We hoopten allemaal dat de ander het zou winnen want de winnaar mocht trakteren op een BBQ.

Klokslag 10 uur floot de echte KNVB scheidsrechter af voor de wedstrijd, hij was wat grieperig en had de dag ervoor de 3de divisie afgezegd om vandaag tegen een kleine vergoeding ( ik vermoed een vleespakket) deze wedstrijd te leiden.

De eerste helft was het redelijk in evenwicht en kwamen kansen voor beide partijen.  Maar na een goede combinatie tussen Henri Jurek kwam de verlossende 0-1 op het scorebord.

Met deze stand gingen we aan een lekker warm bakje thee  en konden we even op adem komen in de kleedkamer. Dit laatste ging helaas niet helemaal op want ineens kregen we weer dat aparte bijgeurtje in de neus van de eerder geroken CO2 variant.  Voordat we bedwelmd zouden raken verliet een ieder zsm het plaats delict.

Verrast keken de  rokende mannen van JVV naar onze eigen reddingsactie en  zij hadden het er duidelijk nog niet aan toe om aan de 2de helft te beginnen.

Jurek was in de kleedkamer achtergebleven en in een nog licht bedwelmde toestand begon zijn plaatsvervanger Elmer aan de 2de helft.

En het was duidelijk dat de mannen van JVV direct de aansluittreffer wilde maken. Hierdoor kwam er meer ruimte voor HOC . En na een pass van CO2 producent Meijering ,die deed denken aan de memorable voorzet van Blind op van flying Persie tijdens het WK, ronde Elmer op zeer fraaie wijze af met een bal in de winkelhaak.

Deze ochtend had Elmer een weddenschap afgesloten met zijn vrouw dat mocht hij scoren vanochtend hij zijn vrouw zou trakteren op een bos bloemen. Gelukkig voor haar scoorde hij vanochtend met een bal 😉

JVV probeerde dapper om aanluiting te vinden maar na 2x  een fraaie goal van Henk alias Jorn Eleveld stonden we op een zorgeloze 0-4 en was er geen vuiltje aan de lucht. Ondergetekende mocht ook nog 1 keer scoren en dat maakte de eindstand  0-5 en dus was dit de 3e winst op rij en stijgen we van plek 13 naar de 9e plek !

Naast de 3 punten wilden we nu ook naar huis met het vleespakket maar helaas bleef die achter in Jipsing of Gipsy Boertange. En er gaan geruchten dat het pakket in de scheidsrechterauto is gespot.

Volgende week spelen we thuis tegen de Treffer 16 2 dus komt allen kijken , we gaan voor  4 op een rij ! !

Rest mij de vele gastspelers nog te bedanken voor hun moeite en grote inzet !!

Tot volgende week,

Met sportieve groet ,

Jarno