HOC 2 – Dedemsvaart 3

HOC 2

Teampagina

Normaal ontstaan tradities uit enthousiasme voor een bepaalde activiteit. Inmiddels is het ook al een traditie geworden om aan het eind van het kalenderjaar tegen bestaande tradities in protest te gaan. Ook HOC 2 heeft te maken met de protesten tegen bestaande tradities. 

Al een geruime tijd wordt er wekelijks een ‘man of the match’ gekozen. Deze speler heeft de eer om iets terug te geven aan het team, door middel van een brunchdienst. Uit enthousiasme voor deze brunchdienst wordt door enkele spelers kosten noch moeite bespaard. Helaas is een nieuwe traditie ontstaan: Het niet uitvoeren van de brunchdienst. 

 

Wanneer de mannen van HOC 2 op zondagochtend in de kantine verschijnen is er eigenlijk maar één vraag die rondspeelt in de hoofden van de spelers: Zal er vandaag eindelijk weer een brunchdienst zijn? Al snel wordt hier duidelijkheid over gegeven, wanneer Martijn Gordt met een grote Action tas de kantine in komt lopen. Martijn Gordt is voor deze speciale gelegenheid nog naar de Action geweest om een Air fryer op te halen. Zo kan het dus ook Bas Niezing en Sander Zikken. 

Om kwart over negen kunnen de spelers een nieuw inlooptruitje ophalen in de bestuurskamer. Tot ieders grote verbazing worden er 15 truitjes uitgedeeld. Dat betekent dat ditmaal iedereen al aanwezig is om 09:15. Wouter Lanting denkt dat zijn dieet sneller gaat dan verwacht een kiest een truitje maat L. Al snel heeft Wouter Lanting door dat die niet helemaal de juiste maat is en vervangt deze voor een maatje XL. Mart Eleveld heeft een trui met maatje 164.

Voor het eerst sinds lange tijd zit HOC 2 erg ruim in de spelers. De selectie bestaat uit 15 spelers, dus zitten er vier spelers op de bank. Na een duidelijke tactische bespreking en een goede warming-up, wordt er begonnen aan de eerste helft met Brian Venema als grensrechter. 

HOC komt goed uit de startblokken. Het begint sterk aan de wedstrijd en Dedemsvaart is overrompelt door het felle begin van HOC. Dit leidt al snel tot een enorme kans voor Sander Zikken (de man die nog een brunchdienst moet organiseren). Normaal gesproken is zo’n kans voor Sander Zikken altijd een doelpunt, maar dit keer weet de keeper knap redding te brengen. Naarmate de wedstrijd vordert wordt HOC slordiger. Het wil te vaak de lange bal spelen, maar door het natte veld schiet de bal telkens te ver door en levert HOC dus telkens de bal in bij Dedemsvaart. Hierdoor komt Dedemsvaart beter in het spel, dat enkel via de combinatie probeert te voetballen. Halverwege de eerste helft leidt dit tot een schot van Dedemsvaart dat via de korte hoek in het doel beland. Het leek eerst een houdbare bal, maar na de wedstrijd gaf Wouter Lanting toe de bal nog licht te toucheren waardoor Martijn Gordt kansloos was, 0-1. Na de 0-1 volgt al snel een blessure. Scheidsrechter van der Laan kampt met een kuitblessure en is een behandeling nodig van masseur en leider Martijn Kaspers. Masseur Kaspers voelt niets in de kuit en weet dat scheidsrechter van der Laan deze blessure faket voor aandacht en medelijden. Gelukkig gaat de scheidsrechter van der Laan door met fluiten en niet veel later is er een nieuwe blessure in de familie van der Laan. Dit keer is het Stefan van der Laan die een enkelblessure heeft opgelopen. Ditmaal is het wel een echte blessure en wordt Stefan van der Laan gewisseld voor Guus Heijnen. HOC krijgt voor de rust nog één kans. Na een goede voorzet van Mart Eleveld weet Sander Zikken helaas niet raak te koppen, waardoor er met 0-1 gerust wordt. 

In de rust staat warme thee klaar. Voor de wisselspelers en de leiding iets waar ze de hele eerste helft al naar hebben uitgekeken. Voor de scheidsrechter staat assistent masseur Jans Hoving klaar, om toch nog maar even naar de kuit van de scheidsrechter te kijken. In de rust wordt zanger Martijn Enting gewisseld en komt René Katuin in het veld. René Katuin komt centraal achter te voetballen bij Mart van Megen en Wouter Lanting schuift nu door naar het middenveld samen met Jordy Hoving en Koen Kinds. 

De tweede helft begint hoe de eerste helft geëindigd is; koud, nat en een hinkelende scheids vragend om aandacht. Ook is het voetbal onveranderd. Er wordt nog veel balverlies geleden, maar door de verdediging wordt er ook niets weggegeven. Toch valt vrij snel in de tweede helft een doelpunt. Een afvallende bal valt voor de voeten van Wouter Lanting die de bal beheerst binnenschiet, 1-1. Na een uur voetballen wordt Jordy Hoving gewisseld en komt Brian Venema in het veld. Dedemsvaart verzwakt en komt conditie tekort om de jonge honden van HOC bij te benen. Doordat HOC regelmatig druk blijft zetten op de verdediging van Dedemsvaart, weten ze de aanvallers amper nog te bereiken. HOC weet de aanvallers nog wel te bereiken. Guus Heijnen was gepasseerd voor deze wedstrijd en wil graag zijn visitekaartje afgeven aan de trainer en schiet met een weergaloze voorzet de bal met een boogje over de keeper in de kruising, 1-2. Jelte Snippe is enorm blij en springt als een kangoeroe met ADHD over het veld heen. Het hele team is blij, behalve Basjan Kooistra die aan de andere kant van het veld in de regen staat te vlaggen. Hans de Poel speelt een beetje een onzichtbare wedstrijd, voornamelijk omdat de diepteballen op Hans de Poel te hard zijn en door het natte veld doorschieten. Toch weet Hans de Poel nog wel zijn stempel op de wedstrijd te drukken door vijf minuten voor tijd de beslissende goal te maken en de stand op 1-3 te zetten. Niet veel later fluit scheidsrechter van der Laan voor het eindsignaal van de wedstrijd en kan HOC weer 3 punten in ontvangst nemen. 

De voorsprong van HOC is nu 5 punten op directe concurrent Ter Apel. Op plek 3 staat EMMS met 6 punten achterstand. Dit is tevens de tegenstander van volgende week. Wanneer HOC volgende week uit wint bij EMMS is het verzekerd van de eerste periodetitel.

Na de wedstrijd was Basjan Kooistra erg teleurgesteld dat hij geen minuten heeft kunnen maken. Door de ruime selectie van 15 spelers was Basjan Kooistra de pechvogel van de dag. Martijn Gordt heeft kipstukken gekocht voor in de Air Fryer. Maar zonder deze kipstukken goed te garen worden ze al geserveerd aan de spelers met kans op gevaarlijke ziektes. Dit zou de ruime selectie weer kunnen verkleinen, maar gelukkig letten de spelers goed op en eten ze deze ongare kipstukken niet op. Niet erg handig van Martijn Gordt, of zal Basjan Kooistra hier iets mee te maken hebben??? Na de kipstukken nog even opnieuw te garen verdient Martijn Gordt een dik compliment voor zijn uitstekende brunchdienst in de speciaal hiervoor nieuw aangeschafte Air fryer. Voor deze week is Mart Eleveld man of the match geworden. Ook Mart Eleveld doet mee aan de nieuwe traditie om tegen oude tradities in te gaan. Mart Eleveld heeft deze wedstrijd namelijk amper ballen over de zijlijn gepast en speelde een keurige wedstrijd. 

Aangezien volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop is, zullen alle brunchdiensten moeten worden afgerond voor de eerste seizoenshelft. Dit staat beschreven in de teamvoorwaarden van HOC 2. Dit betekend dat er voor volgende week een brunchdienst kan worden verwacht van Mart Eleveld, Sander Zikken en Bas Niezing. Maar omdat het volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop is en er een mogelijkheid is op een periodetitel zijn de eisen van het team erg hoog. Het team verwacht namelijk een Chinese rijsttafel. De leiding heeft eind vorig seizoen hier een goed voorbeeld van gegeven dat een brunchdienst van drie personen hoort te eindigen in een Chinese rijsttafel. Gelukkig is Chinees restaurant Da Xin in Emmen en Borger vanaf 12:00 geopend op zondag, waardoor er geen excuus is om het team teleur te stellen zonder Chinese rijsttafel. 

De spelers van HOC 2 kijken erg uit naar volgende week. Een belangrijke wedstrijd tegen EMMS, een oude bekende van het team. Dit beloofd een mooie pot voetbal te worden en hopelijk zullen de supporters massaal meereizen naar Slagharen. Om de eerste seizoenshelft (en de mogelijke periodetitel) te vieren worden de supporters ook uitgenodigd om een hapje mee te eten in de kantine van HOC waar een heerlijke Chinese rijsttafel geserveerd zal worden. Graag tot volgende week!

Groet,

Jasper Pomp

PS: Ik houd erg van Koe Lou Ha. Nummer 96 op de lijst van Da Xin Borger en nummer 127 op de lijst van Da Xin Emmen.