HOC 4 speelt voor Sinterklaas in Nieuw Weerdinge

HOC 4

Teampagina

Nieuw Weerdinge- Na een weekje extra rust stond de wedstrijd tegen Titan 3 op het programma. Vooraf werd Titan gezien als een pittige tegenstander en dat was deze zondag ook zeker het geval. HOC deed zichzelf vooral in de beginfase van de wedstrijd zwaar te kort, door enkele 100% kansen vakkundig om zeep te helpen. Titan daarentegen pakte de geboden cadeautjes met beide handen uit.

De zaterdag voor de wedstrijd kwamen de meeste spelers van HOC 4 bijeen in het dorpscafé, om aldaar samen met hun kroost, de Goedheiligman een warm onthaal te geven. Enkele andere spelers waren luttele uren later ook in het dorpscafé, maar die hadden andere prioriteiten.

Het leiders trio had helemaal geen tijd om aan ontspanning te denken. Zij hadden namelijk een grote verrassing voor hun spelers. “Sonnema” Verkaik stelde dat iedere speler keurig zijn schoentje moest zetten en ze dan een mooi cadeautje konden verwachten. Echter werd collega Wieringh de spanning al teveel en vertelde, voordat iedereen Sinterklaas kapoentje had gezongen, dat elke speler een mooie HOC trui krijgt!

Bij het uitdelen van de truien waren er vele blije gezichten. Helaas was er één speler die met knikkende knieën zijn trui ging ophalen. Enkele maanden geleden moest hij al zijn maat doorgeven aan de leiding, maar loog destijds over zijn fysieke gesteldheid en gaf een maatje kleiner door. Hij hoopte dat de vele trainingsarbeid hem weer in shape ging brengen maar kwam bedrogen uit. Als er één X voor de L komt, volgen er meer M. de Ridder!

Aangekomen op het sportpark in Nieuw-Weerdinge gingen de spelers van HOC 4 na een welverdiende bak koffie, zich verhullen in het prachtige geel-zwarte tenue. Nadat Kirchhoff de opstelling had doorgegeven kon de wedstrijd beginnen. HOC pakte meteen na de aftrap het initiatief in de wedstrijd en kreeg direct een levensgrote kans. Eding werd prachtig vrijgespeeld en kon alleen op de doelman af. Echter strandde zijn inzet in het naastgelegen “Vledderdiep”. HOC hield de druk er goed op en zo kregen ook Lage, Bal en Drent eigenlijk niet te missen kansen, maar geen van allen trof, tot ontsteltenis van iedereen, het doel.

Een oude voetbalwet trad in werking, wanneer je zelf de kansen niet afmaakt doet de tegenstander het wel. De tegenstander? Niet helemaal de tegenstander, maar ze kwamen wel op 1-0. Ben Verkaik verschalkte zijn eigen broertje en zodoende scoorde HOC maar stond het wel achter. Na deze tegenslag was HOC het helemaal kwijt en daar maakte Titan dankbaar gebruik van. Enkele minuten na de 1-0 stond het prompt 2-0. De HOC verdediging stond helemaal verkeerd en de spits van Titan deed eventjes voor hoe je een 100% kans er wel in moet schieten. 2-0.

Na opnieuw een domper leek de gifbeker van HOC bijna leeg, met nadruk op bijna. HOC kreeg wel het heft weer in handen maar tot uitgespeelde kansen leidde het niet. Titan loerde op de counter en uit één van die counters viel de 3-0. “Rambo” Meijering was zijn tegenstander voor de zoveelste keer kwijt en vond hem na een harde charge weer terug in zijn eigen strafschopgebied. De dienstdoende arbiter kon niet anders dan de bal op de stip leggen en dit cadeautje werd dankbaar uitgepakt door Titan.

Vlak voor rust probeerde HOC nog om de schade wat te beperken en dat lukte. Uit een afgeslagen voorzet maakte Lage, op werkelijk schitterende wijze de 3-1. Hij krulde het leder middels een katachtige omhaal in de bovenhoek.

In de rust probeerde het zichtbaar geïrriteerde leiders trio de mannen van HOC weer op te peppen en slachtofferden gelijk enkele basisspelers. Met nieuw elan trok HOC 4 ten strijde in de tweede helft.

De intenties van HOC waren duidelijk de tweede helft. Zo snel mogelijk die aansluitingstreffer maken en daarna vol druk zetten. G. Eefting gaf hieraan gehoor en scoorde, na enkele goede kansen de 2-3. HOC rook bloed en ging op jacht naar de gelijkmaker maar deze bleef lang uit. De beste kansen op de 3-3 eindigden allen op de paal. Maar na een half uur spelen in de tweede helft was het dan toch raak. Lage stond op de juiste plek om een teruggelegde bal in het doel te ronselen en daarmee leek het verzet van Titan toch gebroken. 3-3.

De Titanen uit Nieuw-Weerdingen leken zich gewonnen te geven, maar blijkbaar had G. Dekker andere intenties. Uit betrouwbare bronnen is ons ten gehore gekomen dat G. Dekker Titan op winst had ingevuld bij de TOTO en besloot daarom de bal snoeihard in eigen doel te rossen. 4-3.

HOC was helemaal van slag door de actie van Dekker en incasseerde luttele minuten later nog een tegentreffer. 5-3. HOC leek deze zondag voor het eerst in de competitie te verliezen maar kwam in de laatste vijf minuten op miraculeuze wijze terug. Eerst was het G. Eefting die een prachtige solo promoveerde tot 5-4. En in de allerlaatste seconden van de wedstrijd was het Buiter die de bal vanuit een scrimmage in het lege doel tikte. 5-5.

Uiteindelijk sleepte HOC 4 een punt het vuur en behield daarmee zijn ongeslagen status. Echter zakt HOC door dit debacle wel een plekje op de ranglijst. Desalniettemin is het seizoen nog en lang en kan er nog van alles gebeuren.