HOC 3 – SVBO 2

HOC 3

Teampagina

Zondag 1 december 2019

Na een wanvertoning op Erica was het tijd voor de mannen van HOC 3 om de kop weer omhoog te doen, iets minder te drinken op zaterdagavond en vooral: inzet tonen. De donderpreek van het leidersduo Meursing en Oost is de selectie nog niet vergeten.

Het is 9:15 als iedere speler zich meldt in de kantine HOC, iedereen behalve Jacco. Gelijk wordt de klok die net 9:16 slaat gestuurd in de groepswhatsapp om hem er op te duiden dat dit natuurlijk niet kan (alvast bedankt Jacco). 

Als iedereen dan echt binnen is, is het tijd om te gaan kleden en ons voor te bereiden op SVBO 2. Geen makkelijke tegenstander, zo weten de meeste spelers nog wel van vorig seizoen, maar zeker niet onverslaanbaar. Aangezien er vorig seizoen ook op eigen veld werd gewonnen van dit team. Vandaag mocht ook de zwarte piet van de COOP Schippers meedoen met het elftal, welkom Mart! Echter begint hij niet op de bank maar start hij in de spits samen met Niek. Het elftal zag er als volgt uit:

Mart Eleveld – Niek van der Knaap

Jesper de Graaf – Mark Hofman – Teun van Larsdonk – Mike Helmus

Jorn ‘Henk’ Eleveld – René Katuin – Wouter Heinen – Elmer Schorer

Jostein Kolk

Dit betekende dat John en Jacco op de bank begonnen. En nu zie ik u al denken, waar is dan de sterspeler van HOC 3? Die grote, sterke spits die welgeteld al 1 doelpunt heeft gemaakt dit seizoen. Maar helaas, zelfs Jesper Oosterdijk begon niet in de basis en mocht zelfs de gehele 1e helft vlaggen. Dit deed hij overigens foutloos in samenwerking met zijn vader, die vandaag de partij floot.

In de eerste helft, waarin er gespeeld werd met een wat meer kleurrijke bal van SVBO (bedankt SVBO!) door het witte veld, komt HOC sterk uit de start blokken en dan is het ook al snel raak. Een vlot lopende aanval resulteert binnen een paar minuten in een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. SVBO lijkt gelijk een tikkeltje van slag te zijn. Het is Jesper de Graaf die klaar stond voor de goal om de rebound erin te schieten.

Na de vroege voorsprong gaat het duel gelijk op. HOC kan de bliksemstart echter geen heel goed vervolg geven. René valt uit met een enkelblessure en John Bijkerk mag hem vervangen. Vlak daarna bedenkt Wouter zich niet en haalt een speler van SVBO op het randje van het strafschopgebied onderuit, arbiter Oosterdijk bedenkt zich niet en wijst naar de stip. Een onhandige overtreding van de centrale verdediger van HOC 3. De penalty werd binnengeschoten en de stand kwam op 1-1.

Na de 1-1 blijft het spel op en neer golven en is er geen van beide ploegen die er bovenuit steekt. Mike Helmus wordt na 43 minuten vervangen nadat hij had aangegeven last te hebben van zijn zaterdagavond, uhm excuus rechtervoet natuurlijk! Hij wordt vervangen door Jacco Talens, die na 15 minuten warmlopen al bekaf lijkt te zijn. Net na de invalbeurt van Talens komt de bal ook in zijn voeten, hij bedenkt zich niet en haalt uit… maar het schot mist de juiste richting. Mocht iemand de bal ondertussen al hebben gevonden, bedankt! Het schot was één van de laatste gebeurtenissen in de eerste helft. Hierdoor gaan we rusten met een 1-1 tussenstand, in een wedstrijd die elke kant op zou kunnen gaan.

RUST

In de tweede helft is het dan ook voor Jesper O. de tijd om in te gaan vallen. Hij vervangt in de spits Niek. In de eerste paar minuten van golft het spel wederom op en neer. Een foutje in de opbouw kan voor beide teams een fatale tegentreffer betekenen. Het foutje gebeurt echter bij HOC. Jesper die net is ingevallen kaatst slecht terug en SVBO kan gaan counteren. In deze counter wordt één van de spitsen weggestuurd die alleen af kan op de keeper. Jostein twijfelt over het uitkomen en zo wordt het 1-2 voor de ploeg uit Barger-Oosterveld.

Een klap voor de dit keer volledig zwarte brigade. Aangezien SVBO in dezelfde kleuren, geel-zwart, speelt. Toch laat HOC het er niet bij zitten en gaat in de aanval. Een van deze aanvallen resulteert uiteindelijk in de eerste hoekschop na rust. De bal wordt voorgebracht door van Larsdonk en bij de eerste paal is daar Jesper Oosterdijk die zijn fout wil goedmaken met een goal, hij raakt de bal maar raakt ook de keeper. Een ongelukkige botsing waarbij de keeper van SVBO lang op het veld blijft liggen. Hij is enige tijd buitenbewustzijn geweest maar lijkt daarna toch weer aanspreekbaar. Toch geeft de keeper aan zich niet goed te voelen en erg veel last te hebben van zijn nek. Arbiter Oosterdijk neemt geen risico en staakt de wedstrijd. Een ambulance wordt gebeld en verschijnt na een halfuur op het veld, het zijn beelden die je liever niet ziet op het voetbalveld.

De spelers gaan douchen en uiteindelijk komen de leiders van HOC tot de conclusie de wedstrijd niet in te halen voor 1 januari. Dit resulteert dus in een 1-2 nederlaag, daar waar een punt/de punten voor het oprapen lagen. Helaas maar het is niet anders.

Overigens maakt de keeper van SVBO het goed, hij mankeert na een controle in het ziekenhuis gelukkig niets!

Volgende week (zondag 8 december) mag het sterrenensemble van HOC zich opmaken voor een echte degradatiekraker. Echter in een competitie waar van degradatie geen sprake is. Laten we het houden bij een duel om de rode lantaarn! HOC 3 gaat op bezoek bij SPW 2 om 10:00 in Stadskanaal, SPW 2 heeft nog geen 1 wedstrijd gewonnen. De punten nemen we dus graag mee op de terugreis!

Mark Hofman