Ter Apel 4 - HOC 5

Aangevuld met spelers uit andere elftallen, vertrokken we om klokslag 09.00u met een selectie van liefst 15 man richting Ter Apel. Daar waar wij normaal gesproken in relatieve rust, onder het genot van een kop koffie en de opkomende zon wakker worden en ons voorbereiden op de wedstrijd, hadden we dit keer de decibelkanonnen van HOC 4 in onze gelederen. Ik noem geen namen, maar u weet waarschijnlijk over wie ik het heb..

Het was koud vanmorgen. Zo koud, dat we besloten om wat later aan de warming up te beginnen om het kou kleumen te voorkomen. Helaas voor ons en onze tegenstander had de scheidsrechter zich verslapen, waardoor we alsnog een dik half uur in de kou stonden. Volgens de scheidsrechter zelf had hij de avond ervoor een erg gezellige bingo gehad. En zo te ruiken tijdens de toss had meneer geen cola gedronken..

We begonnen sterk aan de wedstrijd. Na enkele goede kansen en een hilarische struikelpartij van Ben Verkaik aan de zijlijn, scoort Mark Drent de 0-1. Ter Apel heeft vandaag weinig te vertellen en dat hebben ze snel in de gaten. Al snel volgt de 0-2, gescoord door Gerard Eefting. Als Koen Kinds even later ook nog de 0-3 maakt, is het verzet van Ter Apel helemaal gebroken. Jarno, die vandaag onder zijn favoriete weersomstandigheden weer onder lat plaats mocht nemen, kreeg het zelfs warm. Niet omdat hij veel te doen kreeg, maar wel van ons flitsende spel.

Door een misverstandje in de verdediging bij HOC, komt Ter Apel na een half uur spelen terug tot 1-3. Is dit dan een voorbode voor een comeback? Nee, is hierop het antwoord. Al snel hierna maakt Koen Kinds de 1-4 en dit is tevens de ruststand.

Met drie frisse krachten binnen de lijnen begonnen we de tweede helft zoals we de eerste geëindigd waren. Gerard Eefting maakt de 1-5. Na een discutabele vrije bal komt Ter Apel even later terug tot 2-5. Ik hoorde iemand in de auto roepen ‘’dit was precies zoals hij gister bij Liverpool genomen werd en toen telde hij ook’’. Diegenen die afgelopen zaterdag de wedstrijd van Liverpool gezien hebben, weten dus nu precies hoe wij deze goal tegen kregen.

Het slotakkoord van de wedstrijd was weer voor HOC. Eerst maakt Christian Bal de 2-6 en even later Rik Buiter de 2-7. Na een dik half uur spelen, net nadat de thermometer + 1 aangaf,  vond de scheidsrechter het mooi geweest en konden we onder de lauwe douche.

Aan alle gastspelers: heel erg bedankt dat jullie vandaag weer mee wilden doen! Volgende week spelen we een heuse 6 punten wedstrijd, thuis tegen Buinen. Mis deze degradatiekraker niet en komt u allen naar het Harm Kuiper sportpark om dit spektakel te aanschouwen. Wel even teletekst in de gaten houden of het doorgaat J.

Groeten, Bas