HOC JO11-1 - SVV 04 JO11-1

ST HOC/Valther Boys JO11-1

Teampagina

HOC JO11-1 – SVV’04 JO11-1

JO11-TOPPERS VAN HOC SCHIETEN MET SCHERP IN NAZOMERS ODOORN

Na een weekje extra rust mochten de voetbalboys & -girls van HOC JO11-1 zaterdagochtend 13 oktober weer los. De thuiswedstrijd tegen SVV’04 JO11-1 uit Schoonebeek stond om 10.00 uur op de rol in een zonovergoten Odoorn. Net als het weer bleken ook onze toppers in een prima vorm te steken, want na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 6-2 voor HOC.

Jasper was er deze keer niet bij en Luna was niet helemaal topfit. Daarom begonnen we met Nikia op doel, Bram, Jeen en Pascal in de verdediging, Daan, Jesper en Sem op het middenveld en Danny in de spits. HOC had er duidelijk weer zin in en kreeg al meteen een paar mooie kansen. De goalie van SVV’04 was echter lekker aan het keepen en hield zijn doel vooralsnog knap schoon. Maar op een hard en laag schot van Jesper had hij geen antwoord en zo werd het dus 1-0 voor onze geelhemden. HOC bleef ook daarna volop kansen creëren met mooie aanvallen. Een hard schot van Danny spatte uiteen op de vuisten van de sluitpost van de Schoonebekers en even later kon Daan een harde voorzet van Danny net niet afronden. Ook de net ingevallen Luna kreeg nog een mooie kans om de 2-0 te maken, maar haar schot ging rakelings langs de paal. SVV’04 kwam er ook een paar keer gevaarlijk uit. Bram had de zaakjes echter prima op orde en anders was er altijd nog Nikia die een paar goede reddingen verrichtte. Vlak voor rust viel toch nog de gelijkmaker. HOC kreeg de bal niet weg uit de eigen doelmond en de spits van SVV’04 prikte de bal met links achter onze doelvrouw. 1-1 was ook meteen de ruststand.

Na de verkoelende ranja en de nodige tactische aanwijzingen mocht SVV’04 de tweede helft aftrappen. De gasten kregen meteen een levensgrote kans op de 1-2, maar gelukkig voor HOC ging de bal net naast. HOC was weer wakker en ging verder waar het in de eerste helft gebleven was. Met goed combinatievoetbal werd het doel van SVV’04 bestookt. Daan kwam een paar keer goed door op links en de rebound van een van zijn schoten was een prooi voor spits Sem die knap de 2-1 binnen schoot. Het spel golfde nu op en neer en HOC kreeg steeds meer ruimte. Vrij snel na de 2-1 maakte Daan er met een geplaatst schot 3-1 van. De gasten gaven echter niet op en Nikia moest een paar keer handelend optreden en deed dat met verve. Linksback Pascal ruimde zoals altijd ook weer het nodige op in de HOC-defensie. Danny teisterde nog een keer het aluminium met een vlammend schot en ook Pascal en Sem waren een paar keer dicht bij een treffer. De 4-1 leek dan ook een kwestie van tijd. Het was uiteindelijk Jesper die de trekker overhaalde met een strak wreefschot uit de tweede lijn. De buit leek binnen, maar al vrij snel maakten de zwart-witten er 4-2 van. Zou het dan toch nog weer spannend worden? Danny dacht daar blijkbaar anders over. Met hulp van ijzervreter Jeen veroverde hij de bal, passeerde een paar spelers van SVV’04 en ramde de bal via de onderkant van de lat in het doel: 5-2 voor HOC! Het slotakkoord was voor Sem die een razendsnelle counter van HOC op gepaste wijze afrondde met een daverend schot in de kruising. Zo werd het na ruim een uur meespelend voetbal 6-2 voor onze geelhemden. Super gespeeld toppers!