HOC - SC Erica

HOC 1

Teampagina

Hoc heeft in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen niet weten te winnen. Thuis tegen Sc Erica verloor het met 3-4. Na een lange periode zonder voetbal begon dan eindelijk het seizoen weer voor de mannen van Bas Nibbelke. Na een voorbereiding met een aantal goede en slechte resultaten had iedereen er op een zonnig sportpark in Odoorn weer veel zin in. 

Na een kwartier spelen in de eerste helft was het Richard Wiggers die de thuisclub op voorsprong kon zetten, echter ging de eerste kans voor de thuisploeg net voorlangs. Je kon aan beide teams merken dat het seizoen weer begonnen was, het voetbal was van beide kanten nog niet heel best. Na 25 minuten was het de uitploeg die op voorsprong kwam. De middenvelder van Erica nam uit het niets de bal op z’n pantoffel en verraste daarmee de keeper van de thuisploeg. Toch kwam vlak voor rust HOC na een scrimmage voor de goal van Erica op een 1-1 ruststand. Het was uiteindelijk Mark van Bergen die de bal tegen de touwen schoot. 

Waar je als ploeg altijd goed uit de kleedkamer wil komen ging het nu even iets anders. Na z’n 20 seconden lag de bal er alweer in en keek de thuisploeg alweer tegen een achterstand aan. Toen na een uur spelen Erica er 1-3 van maakte na geklungel achterin bij HOC leek de wedstrijd gespeeld. HOC ging wat opportunistischer spelen en werd steeds wat gevaarlijker. 10 minuten voor tijd werd de thuisclub beloond, Richard Wiggers kopte een voorzet strak in de kruising. Daarna was het alles of niets en werd het spel zeker niet beter. In de 90ste minuut kreeg de thuisclub nog een vrije bal, en deze werd binnengeschoten door Frank Fokke. 3-3, beide een puntje leek het te worden. Niets was minder waar, net als na rust lag de bal er nu weer na 20 seconden in en zo ging de winst naar SC Erica. 

Volgende week speelt HOC de uitwedstrijd tegen CEC.