Stadskanaal 5-HOC 4

HOC 4

Teampagina

"HOC 4 dwingt tegenstribbelend Stadskanaal 5 op de knieën"

Alvorens dit verslag af te trappen eerst een rectificatie van een misstand die zich voor de tweede keer dit seizoen openbaart: Indien de man of the match de bokaal de volgende wedstrijd vergeet, dient er een kratje bier gelapt te worden. Dus Sleepie. Rood & Koud, doe het voor je team. 

Stadskanaal – 10:00. HOC 4 arriveert op sportclub Stadskanaal na uiteenzettingen van Wijkel over Spaanse prostituees en dode fazanten, die blijkbaar zelfdoding beoefenen als hun levenspartner door Wijkel van de sokken gereden wordt (de fazanten dus, niet de Spaanse prostituees). Op de parkeerplaats wordt nog wat heen & weer gegrapt over de tegenstander, die van JVV verloren had en dus al vanaf 20 oktober werd onderschat. Dit ging een makkie worden, helemaal omdat we allemaal een uurtje langer konden ‘slapen’. 

Dan, voetbalzaken. Circa 17 hongerige Hunso-Oring combinatorianen slaan de koffie over en duiken vol verwachting kleedkamer 6 in om van Kirchhoff te horen wie de koek krijgt en wie de gard. Eefting, Sleepie, Lanting, Swan, ter Veen en B. Verkaik mochten dit keer de bank warm houden, een bank die overigens wel wat beter geïnstalleerd had mogen worden. Wat betreft beenruimte deed het denken aan de Transavia vlucht Eelde - Düsseldorf. Verrassend is dat Klaar wel in de basis stond, aangezien de redactie geruchten vernam van een blessure als resultaat van een creatieve invulling van het extra uurtje ‘slaap’ met zijn neurologe in spé.

Afijn, 10:30, een snerpend fluitje, de wedstrijd kon losbarsten. De bal wordt grotendeels gecontroleerd door de geelhemden, en ookal werd die om de zoveel tijd na persoonlijke foutjes weer verkwanseld, Stadskanaal 5 werd niet gevaarlijk. HOC 4 wist echter ook weinig te bewerkstelligen, wat resulteerde in een druilerig eerste half uur. Klein hoogtepuntje: Wijkel had geoefend op schijnbewegingen en gaf een showtje weg op de helft van de tegenstander, waarbij hij met een dubbele schaar de tegenstander het bos in stuurde om Spaanse fazanten te zoeken. Ook de wissels Bal-Sleepie en Wijkel-Swan in minuut 25 konden de wedstrijd niet openbreken. Een licht gefrustreerd HOC 4, een paar bijna-hangende koppies, mild onderling gemor, en dan het fluitsignaal. Rust, de brilstand nog op het scorebord. 

Bakkie thee, likje tijgerbalsem, geen wissels, je kent het wel.

11:15, de scheidsrechter had zijn fluitje nog niet uit zijn mond gehaald of Swan stortte al ter aarde. Hem wordt al jaren verteld dat hij geen hakjes moet uitvoeren maar hij kan het niet laten, en aldaar kondigde zich dan de onvermijdelijke blessure aan. Swan douchen, Bal hangend op rechts en door. De verslaggever heeft de 0-1 niet met eigen ogen gezien i.v.m. een blessure, maar heeft zich laten vertellen dat Klaar een prachtige voorzet afleverde op Sleepie, die de wijsheid van de routiniers (Mos’t nait schait’n, most ‘m schoooeeevm) ter harte neemt en de bal ijskoud binnenschuift, 0 - 1. Stadskanaal komt sporadisch nog tot een kansje hier en daar, maar keeper G. Verkaikt zich niet en met een paar prima reddingen blijft het 0 - 1. Ten minste, totdat Christiaan Bal op stoom kwam. Het duurde even (6 wedstrijden) maar ook hij mocht een eerste treffer achter zijn naam zetten. Één op één met de keeper twijfelt hij niet en rondt hij koel en beheerst af, 0 - 2. Stadskanaal zag dat de strijd gestreden was en besloot hier en daar een paar tikken uit de delen. Het dieptepunt van de wedstrijd kondigde zich aan toen Drent de bal terughaalde en de beruchte nummer 16 niet op tijd reageerde. Dit resulteerde in een blauwe teen en een wissel voor Drent, wiens grote teen minstens 145kg had weerstaan. 

Dan het slot van de wedstrijd. De Stadskanaalse verdediging zet de complete aanval buitenspel na een bekeken passje vanuit de voorstopper-positie die ongetwijfeld van Scholte kwam. De complete aanval? Blijkbaar niet, want daar sprong opeens Ter Veen naar voren. Met zijn snelheid iedereen inclusief de keeper verschalkend, komt hij doodmoe aan op de zestien na een sprint vanaf de middellijn en heeft hij niet meer de energie om de bal in het doel te werken. Dekker kreeg ook nog even teveel tijd om na te denken en schoot de bal tweemaal naast. Most nait schait’n Dekker..  

Eindstand 2-0. Amstel in fluitjes: goedgekeurd. De gehaktbal: afgekeurd. Volgens expert B. Verkaik was het enige lichtpuntje dat er wel genoeg saus bij zat. Drent at zijn bal niet eens op, had hij wellicht andere plannen? Na sportsclub Stadskanaal geterroriseerd te hebben pakten een paar geelhemden incl. Drent de MacDonalds ook nog even aan. Nee hoor Meijering, je mag als 30+ ook gewoon een Happy Meal bestellen, geeft niks. Mietje.

Hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben, uw verslaggever

Wouter Swan