HOC 4 bindt ook EEC 2 aan de zegekar

HOC 4

Teampagina

ODOORN- Op het prachtige “Harm Kuiper” sportpark werd een ware derby uitgevochten. HOC 4 moest het opnemen tegen streekgenoot EEC 2 en beide teams schotelden de vele toeschouwers een waar spektakelstuk voor. Het venijn van de wedstrijd zat hem in de staart, want het leek erop dat deze clash in een gelijkspel eindigde. Maar vlak voor tijd stak “Sleepie” daar een stokje voor en zo bleven de punten in Odoorn.

Niet rectificeren maar fotograferen, daar begonnen we afgelopen zondag mee. Waar bijna iedereen bezig was om deze belangrijke derby tot een goed eind te brengen, had leider Wieringh andere dingen aan zijn hoofd. Al het hele weekend kon Wieringh aan niet anders denken dan fotograferen. Juist ja, fotograferen! In welke hoek van het hoofdveld gaan we de teamfoto nemen? Is het aankomende zondag wel droog? Moet ik tegenlicht gebruiken? En hoeveel bankjes zijn we nodig? Uiteindelijk was daar het moment suprême en kon na bijna een half uur voorbereiden de juiste foto worden genomen.

Het leiders trio moest deze zondag flink improviseren om een opstelling op papier te krijgen. Enkele vaste waardes waren geblesseerd of nog niet in staat om een hele wedstrijd te spelen. B. Verkaik daarin tegen had wat anders of beter gezegd, zie teamfoto! Uiteindelijk stond er een representatief elftal aan de start, die de strijd aankon met een mengelmoesje van EEC 1 en EEC 2.

In de beginfase van de wedstrijd werd meteen duidelijk dat EEC 2 van een ander kaliber was dan de tegenstander van vorige week. De gasten van de Ees/Eesergroen combinatie waren niet van plan om zich af te laten slachten en gingen met veel passie en strijd het gevecht aan. HOC had wel het meeste balbezit maar het eerste wapenfeit kwam van de gasten. De mee opgekomen middenvelder van EEC werd makkelijk vrijgespeeld op randje zestien, maar schoot de bal rakelings over.

HOC leek wakker geschud en zocht via goed combinatievoetbal steeds meer het vijandelijke doel. EEC moest noodgedwongen achteruit en daar profiteerde de “nuchtere” Drent bijna van. Na een vlot lopende aanval stond hij ineens vogelvrij voor de Eeser doelman, maar faalde jammerlijk door de bal in de winkelhaak van het vangnet te plaatsen.

EEC probeerde de draad weer op te pakken maar slaagde daar nauwelijks in. De HOC defensie gaf bijna niets weg, op enkele afstand schoten na. Daar waar EEC nauwelijks grote kansen creëerde, deed HOC dat wel. Bal leek zijn trainingsarbeid van de afgelopen weken terug te betalen in een doelpunt, maar het Dolberg syndroom blijft week in, week uit aan hem kleven. Bal legde de bal via een vernuftig hakje op de binnenkant van de paal. Zo bleef het nog steeds 0-0.

Vlak voor rust had HOC nog enkele mogelijkheden om met een voorsprong aan de thee te kunnen. Maar zowel een schot van Meijering als enkele scrimmages voor het doel van EEC gingen er niet in. Inmiddels had “Sleepie” zijn sta plek naast de redactie verruild voor een zit plek bij leider Kirchhoff. En na wat heen en weer gewrijf over het knietje van Kirchhoff mocht “Sleepie” de 2e helft Bal vervangen.

Het begin van de tweede helft was een kopie van de eerste helft. HOC was voetballend iets beter maar EEC bleef bij deze tussenstand strijden voor een goed resultaat. Dat strijden nam de linksback van EEC wel heel serieus en zorgde er bijna voor dat Klaar met krukken de kroegentocht van HOC 4 moet lopen.

HOC bleef in de tweede helft geduldig op zoek naar gaatjes in de hechte EEC defensie en vond die na een kwartier spelen in de tweede helft ook. Drent werd knap vrij gespeeld en wat hem de eerste helft niet lukte, lukte hem nu wel. Uiterst koel rondde hij deze aanval af en zo ging HOC verdiend aan de leiding. 1-0

Het leek nog mooier te worden voor HOC. De Eeser linksback had de boodschap van Arbiter Eding bij de eerste charge niet helemaal begrepen en viel in herhaling. Deze charge werd terecht met geel bestraft en “de hamer” (zijn bijnaam blijkbaar) mocht even 10 minuten afkoelen. Waar iedereen dacht dat HOC, EEC de genadeklap zou toedienen kwamen die gasten prompt langszij. De opstomende rechtermiddenvelder speelde knap twee verdedigers uit en gaf een prachtige assist op Meijering. Hij bedacht zich niet een schoof het leder met zijn scheenbeen achter zijn eigen doelman Verkaik. 1-1.

HOC was even van slag en dat resulteerde bijna in een 1-2 achterstand. Maar gelukkig was daar “Hawk-eye” Wijkel. Waar hij normaal gesproken met uiterste precisie het vrouwelijk schoon observeert, constateerde hij dit keer terecht buitenspel. HOC herpakte zich en zette alles op alles om de drie punten te pakken. Eerst werd Drent op prachtige wijze vrij gekopt door Swan, maar schoot wild over. Maar gelukkig hebben we “Sleepie” nog. Hij kreeg op aangeven van Drent en niet te missen kans en tikte vlak voor tijd de 2-1.

Nadat de CEO van Swan Entertainment B.V. onder luid applaus zijn befaamde kroegentocht had voorgesteld, was iedereen het wel met elkaar eens. Op basis van het vertoonde spel en gezien het aantal grote kansen dat men onbenut liet, was de zege verdiend.