Ga naar de teampagina van HOC 3

SVBC2 - HOC3

Op een zonnige herfstdag mochten vader Eding en z’n pupillen aantreden tegen SVBC 2.

Dit keer hadden we twee extra lopers in de gelederen, namelijk Elmer en Thomas ‘Makaay’ (hierover later meer), dus gingen we vol goede moed naar Barger-Compas om de eerste overwinning van het seizoen te pakken.

Eenmaal begonnen werd al gauw duidelijk dat we het dit keer op fysieke kracht niet zouden winnen, dus á la Barcelona de tegenstander van de mat zouden moeten tikken. Dit hebben we dan ook zeker geprobeerd. De uitwerking viel soms nog wat tegen, maar bij vlagen werd er goed gevoetbald door HOC vandaag. Vlak voor het rustsignaal resulteerde dit dan ook in een goede kopgoal van Teun en in de rust werd duidelijk gezegd dat we vandaag echt die 3 punten meenemen naar Exloo. SVBC had verder niet heel veel in te brengen en moesten het vooral hebben van de goede trap van de mid-mid die de jonge spitsen van diepteballen voorzag.  

In de derde minuut van de tweede helft kwam de bal prompt voor de voeten van de zojuist ingevallen Makaay, als een Phantom weggeslopen bij zijn directe bewaker, die de bal beheerst van een metertje of 3 binnenschoot. Hierna begon het gemopper bij SVBC onderling steeds erger te worden en kwamen wij ook steeds minder aan voetballen toe. Na de 1-2 werd het op karakter de wedstrijd uitvoetballen en voorin scherp blijven. Toen we in de gaten hadden dat onze andere invaller ook wakker was geworden in het heerlijke zonnetje en hem een dieptebal gaven, maakte hij die direct af. Strak in de benedenhoek, 2 gouden wissels dus van onze leiders. Een 3-1 voorsprong hoor je niet meer weg te geven en dit hebben we met het weggeven van een vrije bal en een penalty ver in blessuretijd wel gedaan. Volgende week ontvangen we voor de laatste een goedmaak kratje van Henk (Klasse Henk!). Deze dode spelmomenten werden beide ingeschoten door hun mid-mid en hierdoor werd de stand 3-3.  
Na 90 minuten voetballen waren de meesten van ons op en in Barger-Compas duurt een wedstrijd nou eenmaal tot dat de thuisploeg echt niet meer kan winnen.  

Twee punten verloren, maar hard gewerkt met z’n allen en op naar de eerste overwinning.