HOC 3 – FC Ter Apel 96 3

HOC 3

Teampagina

Op deze prachtige zondagochtend mochten de mannen van Meursing en Oost het 
opnemen tegen de grensbewoners uit Ter Apel. De mannen verzamelden zich rond 9:15 uur op het Harm Kuiper Sportpark. Maar toch was het eerst maar weer afwachten wie er te laat zou komen. Helaas voor Jacco was hij te laat. De sancties van te laten komen zijn bekend: eerste helft vlaggen en een kratje bier na de wedstrijd (Jacco bedankt hiervoor!).

De volgende opstelling komt uit de hoge hoed van Meursing en Oost: 
Kolk 
Schorer Katuin Heinen Eleveld 
Schutrups Van Larsdonk Bijkerk De Graaf 
Oosterdijk Klaar 

De wissels waren Talens en van de Knaap. 
Aangezien Jacco te laat was mocht hij in de eerste helft zijn vlagkunsten laten zien. 
HOC probeerde in het begin steeds de vrije man te vinden om zo aan voetballen toe 
te komen. Bij vlagen gebeurde dit goed volgens Meursing en Oost. Alleen hier kwamen geen grote kansen uit. Alleen een paar afstandsschoten die over of naast gingen. 

Daar tegen over staat dat FC Ter Apel wel behoorlijk van kansen krijgt. Maar ze 
treffen elke keer de uitstekenede keepende Jostein op hun weg. 

Na ongeveer 30 minuten spelen zet HOC een aanval op over de linkerkant van het veld via Jesper de G en John komt de bal bij Jesper O. Jesper O speelt 2 man voorbij en schiet met een bekeken bal op het doel buiten bereik van de keeper, maar helaas voor HOC op de paal. 
Na deze kans van HOC krijgt FC Ter Apel nog een paar kansen en uit een van deze kansen schiet de spits uit de draai raak. Zodat we gingen rusten met een 0-1 achterstand. 

In de rust werd besloten door Meursing en Oost dat Elmer en Schutrups werden gewisseld en voor hun in de plaats kwamen Jacco en van de Knaap. Hierdoor ging Luca als rechtermiddenvelder spelen. En kwam van de Knaap als spits te spelen. 

De tweede helft begon HOC zeer sterk en met goed combinatiespel. Dit leidde dan 
ook tot een aantal grote kansen. In plaats van de bal breed te leggen op de geheel vrijstaande Niek ging Teun voor eigen succes. De keeper maakte zijn schot onschadelijk. Even later schoot Luca vanaf ongeveer 20 meter met buitenkantje rechts op de paal.Even later werd Rene er 5 minuten eruit gestuurd door een onnodige en een te late tackle te maken op een speler van FC Ter Apel 96. 

Doordat HOC meer risico neemt ontstaat er meer ruimte voor FC Ter Apel 96. De laatste man van Ter Apel geeft een lange bal en deze bal komt achter de verdediging van HOC terecht en iedereen van HOC denkt aan buitenspel. Helaas voor HOC ziet de scheidsrechter het anders ondanks dat de grensrechter wel vlagt voor buitenspel, omspeelt de spits een tevens aanvoerder van FC Ter Apel 96 keeper Kolk en scoort 0-2. 

Een paar minuten later word de rechtsbuiten van FC Ter Apel 96 diep gestuurd en kan zo 
doorlopen naar de goal hij schiet nog op de goal en Jostein red goed. Maar door een te late en onnodige tackle van Jacco op de rechtsbuiten krijgt HOC een strafschop tegen. De spits van FC Ter Apel 96 neemt deze strafschop en laat Jostein kansloos 0-3. 
Hierna gebeurt er weinig meer in deze wedstrijd. Zodat de uitstekende leidende scheidsrechter A. van de Laan er na 90 minuten er een einde aanmaakt van deze wedstrijd. 

De volgende wedstrijd van HOC 3 is thuis op zondag 3 november en de tegenstander is dan 
vv Sweel 4.