HOC 4 zet zege reeks voort in Buun’n

HOC 4

Teampagina

 

Buinen- Het was zondag en daardoor mochten de spelers van HOC 4 weer de spreekwoordelijke wei in. Op het prachtig gelegen sportpark “de Woerd” was Buinen 3 de tegenstander. Buinen 3 had deze competitie nog geen punten verzameld en stond zelfs op doelsaldo nog onder HOC 5 op de ranglijst. Iedereen verwachte een ruime overwinning voor HOC 4, maar die kwam in deze gemeentelijke derby zeker niet gemakkelijk tot stand.

Allereerst moet de redactie van HOC 4 iets rectificeren. J. Verkaik was vorige week namelijk niet aan het suikerbieten rijden. Ons is ten gehore gekomen dat hij bij HOC 5 aan de lijn stond. Niet als leider maar als supporter! Wij als redactie betreuren het ten zeerste dat er onjuiste informatie is gegeven in het afgelopen verslag van JVV 2- HOC 4. Of het team nog verdere sancties onderneemt tegen Verkaik is niet bekend. Maar het zal niet meer dan billijk zijn dat hij aanstaande zondag een kratje Amstel lapt. 

Omstreeks 8:45 verzamelden de spelers zich bij het Harm Kuiper sportpark, om vanuit daar richting Buinen te trekken. Onder het genot van een lekker bakkie koffie, kwamen er weer enkele sterke verhalen van de zaterdagavond ter tafel. Drent had die avond Klazienaveen en omstreden onder de tafel gedronken, Klaar vertelde zijn nieuwe teammaatjes van het derde hoe goed hij kon dansen en Dekker had de hele avond verse muntthee gedronken bij een kraamvisite. Tsja…

Onderweg naar Buinen kwamen we nog een speler van het vierde tegen. Wijkel ging rechtstreeks maar had scooter pech, hierdoor had hij al wel een goede warming up gehad en mocht daarom ook in de basis starten van de leiding. Nadat de leiding de opstelling bekend had gemaakt ging de ontbijt service van het vierde start. Naja voor twee personen eigenlijk. Eerst was het Drent die na een uur wikken en wegen toch maar aan zijn Snickers begon en niet veel later ging G. Verkaik daar ruimschoots overheen. Meneer toverde een enorm broodje Döner kebab uit de tas en schoof die rustig naar binnen, terwijl het merendeel van het team hem met water in de mond stond aan te kijken.

Nadat de scheids nog een kwartier extra nodig had om een hesje te zoeken, maar die niet vond, konden we beginnen. HOC nam vanaf het begin direct het initiatief en zocht via korte combinaties de ruimte achter de verdediging van de “Buuner Beren”. Het resulteerde direct al in enkele mogelijkheden maar gescoord werd er nog niet.

Na 10 minuten te hebben gespeeld kwam HOC wel op voorsprong. Na een goede aanval over de rechterflank werd topschutter Swan in stelling gebracht en 1 op 1 met de doelman faalde hij niet 0-1. HOC ging na deze openingstreffer op zoek naar meer goals en Buinen kwam eigenlijk nog niet in het spel voor. Wijkel, Bal en Buiter kregen in eerste instantie de ballen niet langs de uitstekende Buiner doelman. Maar nadat Scholte, Buiter een niet te missen kans gaf was de doelman toch verslagen 0-2.

Het leek een walk-over te worden maar ineens nam HOC wat gas terug. Buinen probeerde via de lange bal hun voorwaartsen in stelling te brengen maar stuitten steeds op de hechte HOC defensie.

Het spel werd er naarmate de eerste helft vorderde niet beter op, maar vlak voor rust konden de mannen van HOC nog eenmaal juichen. Wiggers kwam op volle snelheid het strafschop gebied binnen en waar iedereen een voorzet verwachtte, verschalkte hij de doelman met een lage schuiver. 0-3.

In de tweede helft was HOC geen schim meer van het elftal in de eerste helft. Het leek wel of het team steeds meer tegen zichzelf aan het voetballen was in plaats van Buinen. Buinen profiteerde hier dankbaar van en nam enkele keren het doel van HOC onder schot, maar G. Verkaik leek vandaag niet te passeren.

Ondanks dat Buinen beter in het spel kwam, was het HOC dat toch scoorde. Op fenomenale wijze soleerde de lichtvoetige Drent langs enkele “Buuner Beren” en chipte vervolgens het leder met zijn chocolade been langs de uitkomende doelman. 0-4.

Bij HOC dachten ze al dat de overwinning binnen was en namen nog meer gas terug. Hierdoor werd Buinen nog enkele keren zeer gevaarlijk en kwamen zelfs prompt op 1-4. De jonge aanvaller van Buinen schoot de bal prachtig over de verbouwereerde G. Verkaik.

Het slotakkoord van deze wedstrijd was voor HOC. Eerst was het goalstjesdief Swan die een diepte pass op waarde schatte en hem daarna kiezelhard in het doel schoot. 1-5. Nadat Bal nog een balletje op de paal lepelde zette B. Verkaik de 1-6 eindstand op het scorebord. Hij pegelde vanaf circa 25 meter de bal keurig in de winkelhaak. De ereronde die hij daarna, alleen liep, was er één om in te lijsten. HOC won uiteindelijk ruim van Buinen 3, ondanks dat het spel niet altijd even flitsend was.