“HOC 4 geeft JVV 2 enorm pak slaag”

HOC 4

Teampagina

 

“HOC 4 geeft JVV 2 enorm pak slaag”

 

Jipsingboertange- Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen JVV 2 op programma. JVV verloor de eerste competitiewedstrijd en de interim leiding verwachtte dan ook een fel JVV. Echter kwamen die bedrogen uit, want na een 0-5 ruststand tilden de mannen van interim duo Drent & Buiter de stand naar 0-11.

 

Al dagen voorafgaand aan de wedstrijd zijn er enkele spelers van HOC 4 bezig met het te schrijven verslag. Sommigen denken zelfs dat ze de redacteur een handje moeten helpen, door hem alvast enkele tips te sturen. Mocht u nou onverhoopt ook enkele tips voorafgaand aan een wedstrijd van HOC 4 hebben, dan kunt u deze via WhatsApp melden bij de redactie van HOC 4 (06-13469957). Hij zorgt dan dat dit bij de desbetreffende journalist terecht komt.

Een dag voor de wedstrijd was HOC 4 ineens stuurloos. Alle drie de leiders moesten verstek laten gaan. Kirchhoff mocht na drie wedstrijdjes coachen eventjes rust nemen en ging lekker op vakantie, Verkaik moest suikerbieten transporteren en Wieringh was geveld door de “mannenziekte”. Gelukkig vonden ze het duo Drent & Buiter bereid om de boel in goede banen te leiden. Op de ingelaste leidersvergadering gaven Drent & Buiter hun tactisch plan vorm. Na lang wikken, het nuttigen van vele versnaperingen en wegen hadden ze een opstelling op papier.

Bij het vertrek naar Jipsingboertange had het interim duo al direct enkele tegenslagen te verwerken. Convoi exeptionnel (zoals ze zichzelf noemen) meldde namelijk dat Bal niet klaarstond op het afgesproken tijdstip. De chauffeur van dit transport heeft meerdere malen aangebeld, maar zonder resultaat. Later bleek hij zijn dagelijks “poepmomentje” te hebben. Gelukkig was Bal snel klaar en kon hij zich nog op tijd bij de groep voegen. Lanting lukte dit helaas niet (Dat wordt een rood kratje pils lappen).

Na een geweldige sightseeing langs de veenkoloniën, kwamen we bij het sportpark van JVV. Aldaar kwamen de spelers voor een volgende verrassing te staan. Bij enkele oud eerste spelers kwamen de herinneringen van vroeger weer te voorschijn en de overige spelers waanden zich in de zevende hemel. Normaal gesproken kochten hun als supporter op zondagmiddag een lootje, maar nu mochten ze voor het eerst als speler lootjes kopen. Uitslag van de verloting: zie laatste alinea van dit verslag.

“Als de kat van huis is dansen de muizen op tafel” is een bekend spreekwoord, maar dit had totaal geen invloed op de mannen van HOC 4. Zeer geconcentreerd luisterden de spelers naar het tactisch plan van Drent & Buiter en na een goede warming-up leken de spelers messcherp.

In de beginfase van de wedstrijd nam HOC 4 meteen het initiatief. Het drukte JVV ver terug op eigen helft en creëerde direct enkele goede mogelijkheden. Eerst was het E. Eefting die van dichtbij overschoot en later waren de inzetten van Bal en Swan een makkelijke prooi voor de doelman. JVV probeerde via de lange bal tot kansen te komen, maar steeds was de defensie van HOC bij machte om het gevaar te neutraliseren.

Al snel kwam HOC verdiend op voorsprong. Het was de uitblinkende G. Eefting die de ban brak. 0-1. Even later noteerde diezelfde G. Eefting uit een hoekschop ook de 0-2 op het scorebord en daarna ging het hard. HOC viel na hartenlust aan en liet de ene na de andere mooie aanval op het hobbelige hoofdveld van JVV zien. De spelers van JVV hapten naar adem en konden de op stoom gekomen geel hemden niet meer afstoppen.

Het was plaaggeest Swan die uiteindelijk de wedstrijd al vroegtijdig in het slot gooide met een ware hattrick. De eerste mogelijkheid schoof hij van twee meter voor het doel nog naast, maar daarna werd ook Swan scherp. Eerst rondde hij een mooie solo af 0-3. Daarna schoot hij op aangeven van Drent de 0-4 tegen de touwen en vlak voor de rust mocht hij nog alleen op de doelman af en rondde dit zonder te chippen bekwaam af. JVV probeerde voor rust nog wel enkele kansen af te dwingen, maar de verdediging HOC gaf geen krimp.

Een monsterscore leek in de maak, maar in de tweede helft stokte de geoliede machine van HOC eventjes. De Ridder had de vlag overgenomen van Buiter maar daar werd het spel eerst niet beter van. Buiter had beter kunnen blijven staan als grensrechter, want hij had duidelijk moeite om aan te haken bij het hoge niveau. In een rommelige fase die volgde kreeg zelfs JVV twee behoorlijke kansen om ook op het scorebord te komen, maar tot opluchting van de HOC defensie gingen beide pogingen naast.

Na een kwartier kwam HOC toch weer op gang en leek JVV zich bij een ruime nederlaag neer te leggen. Eerst was het Buiter die op aangeven van Eding de 0-6 liet aantekenen en kort daarna voltooide ook G. Eefting zijn hattrick door de bal simpel langs de doelman te tikken. Hierna volgde een ware schiettent waar een ieder graag aan mee wilde doen. “Sleepie” was de eerste die een knuffelbeer mocht uitzoeken, op de voet gevolgd door weer G. Eefting, Drent en de Ridder.

Uiteindelijk stond er 0-11 in het aantekeningboekje van de Bever en dat was gezien de krachtsverhoudingen zeker niet geflatteerd. Ander lichtpuntje was de “Clean Sheet” voor doelman Verkaik. De man of the match bokaal ging uiteindelijk terecht naar G. Eefting en de 3e prijs in de verloting naar Buiter.