HOC 3 - Schoonebeek 3

HOC 3

Teampagina

Op zondag 29 september stond de wedstrijd HOC 3 – Schoonbeek 3 op het programma. Deze zondag viel voor HOC 3 echter in het water en dat kon al gauw, gezien de weersomstandigheden. 

9:15 werd de koffie ingeschonken op het Harm Kuipers sportpark te Odoorn. Vandaag moest het sterrenensamble van Meursing en Oost de klus zien te klaren met 12 spelers. Dat betekent dat er toch nog iemand op de bank mocht zitten vandaag. Vandaag was het de eer aan Teun om de bank warm te houden.

De opstelling zag er toen als volgt uit:
Jostein
Jacco – Wouter – John – Jorn
Elmer – Mark – Jaap – Jesper de G
Jesper O – Niek
Deze mannen trokken de zwembroeken aan en gingen beginnen aan de eerste helft. In deze eerste helft liet HOC zich amper zien. Schoonebeek was de betere ploeg en kreeg ook de beste kansen, maar door goed keeperswerk van Jostein bleef de schade echter beperkt voor HOC.

Het ontbrak de geel-zwarte brigade aan inzet, passie en strijdlust. Het leek alsof iedereen nog een beetje met zijn hoofd in de kroeg in Emmen zat. Vooral voorin leek het nergens op. Het verslag over de eerste helft houd ik dan ook maar kort. Om er maar zo weinig mogelijk woorden aan vuil te maken. De tussenstand betrof 0-1 voor Schoonebeek.
In de rust kwam dat gene waar elke speler al op had gerekend, twee boze leiders die hun pupillen zien schutteren op een kletsnat veld. Het zag er niet uit, er ontbrak inzet en we moesten eens gaan vechten voor elke bal. Jaap kwam met een keiharde analyse over zichzelf: ‘Centraal op het middenveld is niks voor mij, dan moet ik kort en snel draaien. Dat lukt mij niet’. De leiders hebben deze analyse niet zomaar aan zich voorbij laten gaan en besloten dan ook te wisselen. Niek ging er uit en daardoor schoof Jaap op naar de spitspositie naast Jesper, die eens moest gaan lopen van de leiding. Voor Niek in de plaats kwam Teun op het middenveld. Hij heeft gelukkig de bank goed warm gehouden voor Niek, Teun bedankt!

De spelers hebben de thee op en stappen het veld weer op. HOC begon gelukkig wat sterker dan in de eerste helft. Maar Schoonebeek gaf zich niet zomaar gewonnen en bood goed tegenstand. 
Datzelfde geldt ook voor HOC, zoals te zien was in de eigen zestien meter waar Jorn aka Henk de bal wegwerkt en bijna zijn nek breekt door zijn flexibele lichaam dat stuitert tegen een beul van 
Schoonebeek, Henk beterschap met de hoofdpijn die na de zaterdagnacht helaas nog erger werd. 

HOC probeert de vrije man steeds op te zoeken maar komt maar moeilijk tot echt goede kansen. 
Totdat daar ineens een aanval ontstaat waar volgens Leo ‘Het eerste nog een puntje aan kan zuigen’. 
Een tiki-taka-Barcelona-achtige aanval resulteert in een doelpunt door de zojuist ingevallen Teun. 
De goal leidt tot een gelijke tussenstand en met een gemotiveerd HOC dat de neuzen dezelfde kant op heeft en verder wil gaan met aanvallen. Jesper de G moet het veld helaas verlaten door een knieblessure, dit betekent dat Niek weer in de ploeg mag komen. Niek ruilt met Jaap van plaats en Jaap voetbalt weer op zijn favoriete positie, linksmid. Hier kan hij zijn energie en loopvermogen kwijt. 

Echter resulteert dit bij Jaap tot een gigantische krampaanval, Jaap ook jij beterschap.
Zoals al vertelt bleef HOC aanvallen. Een mooie aanval van over links leidt tot een grote kans voor HOC maar dan gaat de vlag omhoog en fluit scheidsrechter Kok voor buitenspel. Tot grote 
teleurstelling bij de aanvallers van HOC, die het niet met de beslissing eens zijn. 
Een aantal minuten later komt Schoonebeek weer tot aanvallen. HOC geeft achterin ruimtes weg door het vele aanvallen. Schoonebeek scoort de 1-2. Maar dan, Bart (helaas geblesseerd voor deze wedstrijd maar hij kon wel vlaggen, Bart bedankt!) steekt de vlag ook de lucht in. Alleen fluit scheidsrechter Kok dit keer niet en telt de goal dus voor Schoonebeek.

Nu moet HOC al helemaal komen. Corner voor HOC, Jacco bedenkt zich niet en stuurt de 2 meter en 54 centimeter lange Wouter naar voren samen met de 2 meter en 78 centimeter lange Jostein. De bal wordt voorgebracht maar resulteert helaas niet in een doelpunt maar in een doeltrap. 
Schoonbeek weet daarna de ruimtes goed te benutten en schiet ook nog de 1-3 binnen. HOC wordt afgetroefd op een slappe eerste helft en de counters van Schoonebeek in de tweede helft.

Dan fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Eindstand 1-3 in het voordeel van de ploeg uit Nieuw-Schoonebeek.
Hiermee is er nog steeds geen punt behaald voor de Hunso Oring Combinatie. Daarom mag de ploeg volgende week een uurtje langer uitslapen voor een uitwedstrijd bij FC Klazienaveen 3. Deze wedstrijd begint om 11:00.

Jacco Talens