HOC 5 - EEC 2

HOC 5

Teampagina

HOC 5 – EEC 2 (zondag 22 september 2019)
 

Valse start HOC 5 bij seizoensopening
 

Op een zondagmorgen zoals je als wat oudere voetballer de zondagmorgen het liefst ziet- namelijk een heerlijk stralend zonnetje, geen zuchtje wind, nat grasmatje en een graadje of 15- stond de eerste competitiewedstrijd van het vijfde van het seizoen 2019-2020 op het programma. Vandaag zou het dan moeten gebeuren. Na een drietal bekerwedstrijden te hebben gespeeld met zowel wisselend resultaat als veldspel kon er om 10 uur worden afgetrapt nadat de scheidsrechter van dienst, de heer J. Eising, voor het begin van de wedstrijd had gefloten. Uiteraard niet voordat er eerst door hem getosst was. Jans Spijker als nieuwe captain moest nog wel even wennen aan de heer Eising zijn toss. Het was Jans namelijk niet bekend dat scheidsrechter Jans Eising de enige arbiter in Nederland is die zonder geld op pad gaat, tenminste zonder muntgeld om te tossen. Voor het lapwerk na de wedstrijd heeft hij de financiën over het algemeen wel keurig voor elkaar.

Hoe het ook zij, de wedstrijd zelf begon van beide kanten wat voorzichtig, of dit bewust was of dat de 22 acteurs nog moesten wennen is dan ook de vraag. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg HOC 5 het betere van het spel zonder dat dit nu direct uitmondde in kansen. Toch was het tegenstander EEC die tegen de verhouding in de eerste de beste kans die men kreeg wist te benutten. Dat is ook een kwaliteit! De spits van EEC verscheen alleen voor de met pet op spelende Jarno en liet Jarno helaas kansloos. HOC moest even slikken, slikte nog een keer en rechtte de rug. Er werd iets meer druk gegeven en het balletje werd prima rond getikt. Het was dan ook wachten op de gelijkmaker. En deze kwam ook. Na een prima aanval kwam de bal bij spits Jurek, hij kapte de bal voor zijn “mindere” linkerbeen en krulde de bal achteloos in de kruising. Als hij dat al met links kan kun je je afvragen wat er kan gebeuren als hij met zijn “goede” rechterbeen gaat schieten. 1-1 dus. Dit was ook de stand waarmee de rust werd bereikt. In de rust werden er enkele wissels doorgevoerd en was men het er unaniem over eens dat wanneer het vijfde de voetballende lijn van de eerste helft zou weten door te zetten een goed resultaat het gevolg zou zijn. Echter niets was minder waar, helaas zakte het niveau (zou dat een conditie dingetje zijn?). EEC wist twee keer te scoren en HOC was niet echt bij machte om de wedstrijd te doen keren. Toch wist tegen het eind van de wedstrijd Hendrik Jan een duel van de doelman van EEC te winnen en zodoende de aansluitingstreffer tegen de touwen te werken. Dit gaf de burger en HOC wat moed, er werd wat meer risico genomen om de gelijkmaker te kunnen maken. Maar dit had niet het gewenste effect. In tegendeel, in plaats van dat HOC er nog eentje wist in te prikken was het de formatie uit Ees die er in slaagde een treffer te produceren. Hierdoor stond er aan het eind van de wedstrijd een 2-4 uitslag op het scorebord. Jammer!

Tot slot rest mij alleen nog te vermelden wie zich de eerst man of the match mag noemen van dit seizoen. Na enig beraad van de vakjury kwam deze eervolle prijs terecht bij Mark Drent. De argumentatie hiervoor van de jury was dat hij als “zwevende speler” tussen het vierde en het vijfde, hij zich volgende week als het vierde tegen het vijfde moet spelen zich dan bij het vijfde moet melden om de beker te kunnen uitreiken. Dit betekent dat het vierde verzwakt wordt en het vijfde versterkt.
 

Groet, Marcel
 

Met hartelijke groet,
 

Bas

 


From: Harold Enting <webmasterhoc@gmail.com>
Sent: Monday, September 23, 2019 8:44:32 PM
To: Bas de Hart <basdehart@hotmail.com>
Subject: Re: Document van Bas de Hart

Bas,

 

Het lukt me niet om de bijlage te openen.... kun je het nogmaals sturen?

 

Gr Harold

 

Op ma 23 sep. 2019 om 07:39 schreef Bas de Hart <basdehart@hotmail.com>

verslag HOC 5 - eec 2

 

Met hartelijke groet,

Bas