Weerdinge 3 - HOC 4

HOC 4

Teampagina

Verslag Weerdinge 3 – HOC 4

 

Weerdinge- Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma voor de boys van HOC 4. Weerdinge is de tegenstander en wordt door enkele analytici gezien als een outsider voor de titel in deze klasse. Bij vlagen lieten de gastheren uit de gelijknamige plaats dat ook zien, maar HOC bood goed tegenstand en na 90 minuten voetbal stond er uiteindelijk een terechte uitslag op het “figuurlijke” scorebord.

 

De dag dat de selectie van HOC 4 werd bekend gemaakt door de leiders, werden de spelers getrakteerd op een daverende verrassing. De sterspeler van het team, namelijk M. Drent werd niet opgeroepen en moest op onverklaarbare wijze zich melden bij het vijfde. Wat bezielde de leiding wel niet om voor zo’n belangrijke wedstrijd hem niet mee te nemen. Voldeed hij niet aan de verwachtingen? Of heeft er een woordenwisseling plaatsgevonden tussen de leiding en Drent? Er waren al plannen om een petitie te starten tegen de leiders, maar zover kwam het niet. Op de ingelaste persconferentie werd de leiding stevig aan de tand gevoeld en gaven ze tekst en uitleg. Ze kijken namelijk niet van wedstrijd tot wedstrijd maar denken ook vooruit! Drent moest de rol van infiltrant op zich nemen, om zo wat meer te weten te komen over de kwaliteiten en de beperkingen van het vijfde, immers staat volgende week die titanenstrijd op het programma.

 

De wedstrijd in Weerdinge was inmiddels van start gegaan en daar ontstond een waar voetbalgevecht tussen twee ploegen die vol op de aanval speelden. HOC kreeg enkele goede mogelijkheden maar steeds ontbrak de zuiverheid bij de eindpass. Weerdinge had die eindpass beter voor elkaar maar zij faalden enkele malen 1 op 1 met doelman Verkaik. Zo bleef het 0-0. Na 22 mintuten spelen kwam HOC op voorsprong. Uit een goed genomen corner bleef de bal in het strafschop gebied hangen en daar wist Buiter wel raad mee. Hij schoot de bal hard en hoog in het doel 0-1.

 

Na deze voorsprong ging HOC steeds beter voetballen en creëerde nog enkele goede mogelijkheden om de score uit te breiden. Eerst was het Jaap of Joop of Joap? Die een kans niet wist te verzilveren en daarna zag ook Eefting een goede inzet strandden op de doelman van Weerdinge. HOC trok de wedstrijd steeds meer naar zich toe en zocht nadrukkelijk naar de 0-2. De beste kans daarop was van Bal. Je merkt dat de trainingsarbeid van Bal zijn vruchten begint af te werpen, want op werkelijk schitterende wijze stifte hij de bal over de doelman van Weerdinge, maar helaas trof hij het aluminium. In de rebound schoot Buiter de bal naar het Valtherbos. Bij Buiter laat de trainingsarbeid te wensen over en dat zie je terug in zijn spel, want hij verschalkte bijna met een terugspeelballetje zijn eigen doelman.

 

Waar je dacht dat het wachten was op meerdere goals van HOC viel die dan toch aan de andere kant. Uit het niets ontglipte de spits aan de aandacht van de HOC defensie en in tweede instantie wist die toch het net te vinden 1-1. Een tegenslag zo vlak voor rust, want HOC stond zeker niet slecht te spelen.

 

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde, een sportieve strijd en kansen over en weer. Voor de toeschouwers was dit zeker geen verspilling van de zondagmorgen geweest, want deze wedstrijd kon alle kanten op.

 

De beste kansen waren in het begin voor Weerdinge maar zij troffen telkens Verkaik of een meegelopen verdediger op hun pad. HOC kreeg ook enkele mogelijkheden maar zowel Buiter, Eefting en Bal konden de doelman van Weerdinge niet verrassen.

 

Verrassen deed Wiggers zichzelf en iedereen die ook maar naar het sportpark de Luwte was gekomen. Waar iedereen een voorzet verwachtte, schoot Wiggers namelijk een vrije bal van 40 meter ineens op doel. De bal werd door iedereen gemist inclusief de doelman en met een merkwaardige stuit vloog hij in de winkelhaak. Van blijdschap rende Wiggers juichend het veld over, trok zijn shirt uit en als een ware milf hunter liet hij even zijn bierbuikje zien aan de kinderwagen brigade. 1-2

 

Vasthouden dit en de punten meenemen naar Odoorn was het advies. En dat leek lange tijd ook te gebeuren. Weerdinge drong aan en kreeg kansen maar deze werden allen onschadelijk gemaakt. Tot 10 minuten voor tijd. Een kiezel hard schot werd nog geblokt maar in tweede instantie toch nog binnengekopt door de buitenspeler van Weerdinge 2-2.

 

In de absolute slotfase van de wedstrijd kreeg HOC nog twee enorme kansen om de wedstrijd te beslissen. Na werkelijk een schitterende aanval over meerdere schijven ontving Buiter de bal van Eefting maar hij schoot de bal vanaf randje zestien millimeters over. Daarna kon Jaap of Joop of Joap alleen op de doelman van Weerdinge af maar hij schoof hem net voorlangs. Zo bleef het bij 2-2 en dat was nadat alle kruitdampen waren opgetrokken in het rustieke Weerdinge, een terechte afspiegeling van de onderlinge krachtsverhoudingen.