St HOC/Valther Boys JO13-1 - CEC JO13-1

ST HOC/Valther Boys JO13-1

Teampagina

ST HOC/Valther Boys JO13-1 – CEC JO13-1 

 

Op een zonovergoten sportpark Duurshof in Valthe vond op zaterdag 21 september om 10.00 uur de eerste competitiewedstrijd plaats van ST HOC/Valther Boys JO13-1. De tegenstander was CEC JO13-1. Deze ploeg hadden ze vorige week al ontmoet in Emmercompascuum, thuisbasis van CEC, voor een bekerduel. De eindstand was toen 6-0 voor de thuisploeg. Vandaag nieuwe ronde, nieuwe kansen!

De wedstrijd begon mooi gelijk op. Na 5 minuten kregen onze geelhemden een superkans. Jente onderschepte de bal, paste naar Roan, maar de bal belandde rechtstreeks in de handen van de CEC keeper. Onze kansen bleven komen want slechts 2 minuten later was het weer Roan die alleen voor de keeper stond,  maar de stand bleef 0-0.

Daarna kreeg CEC wat meer overwicht op het veld wantbinnen 4 minuten kregen zij 3 mooie kansen. Telkens stond Nikia op de goede plek, met handen en voetenwerk hield zij het doel leeg.

Daarna kreeg Roan weer een mooie kans maar ook dit schot belandde in de handen van de keeper.

CEC kreeg een paar hoekschoppen en in de 17e minuut was het Diego die de bal voor het doel wegkopte en Ivar werkte de bal kundig weg in de 21 minuut na een hoekschop. CEC bleef het doel van de geelhemden opzoeken, maar de verdediging en Nikia hielden het doel schoon. 

In de 27e minuut was het even schrikken Thijn en Sam klapten hard tegen elkaar aan en beiden bleven roerloos op de grond liggen. Na wat verzorging waren de mannen weer opgelapt en vervolgden zij de wedstrijd. 

Tijdens de laatste actie van de eerste helft was het toch CEC die de bal in het doel kreeg en de ruststand op 0-1 bracht.

Na de welverdiende rust was het CEC die in het begin van de tweede helft de meeste kansen had. In de eerste minuut stond Nikia weer op de juiste plek.

Een paar minuten later was er een vrije trap voor CEC op de rand van het 16 meter gebied. Dit werd een rechtstreekse doelkans maar deze ging flink naast. Na 8 minuten in de tweede helft werd het toch 0-2.

De geelhemden lieten het hoofd niet hangen. Roan was vlak bij 1-2, hij passeerde met een superrush 4 tegenstanders maar schoot helaas net naast. Vlak daarna was het CEC wiens bal in het net van HOC belandde, 0-3. 

Toch was het Roan die de stand in de 24e minuut op 1-3 bracht. Via weer een verbazingwekkende solo en het passeren van 4 tegenstanders stond Roan alleen voor de keeper. In eerste instantie was de keeper de winnaar van dit duel, maar hij had de bal niet vast, en toen was het Roan die verdiend alsnog scoorde!!

In de eindfase ging het over en weer. Het laatste doelpunt werd in de 29e minuut gemaakt door CEC zodat de eindstand 1-4 werd. 

Het was een ontzettende leuke pot voetbal, de spelers waren aan elkaar gewaagd. Dit zou je niet zeggen gezien de uitslag. De jongens en meiden hebben goed gespeeld! Volgende week moeten ze spelen tegen Twedo, ben benieuwd!

 

Erna Vredeveld