Ga naar de teampagina van HOC 4

HOC 4 - WKE’16 3

Verslag Hoc 4 – WKE’16 3

 

ODOORN-  Afgelopen zondag gingen de mannen van het trio Wiering/ Kirchof en Verkaik  voor het laatst in deze bekercampagne de wei in. Tegenstander van vandaag was Wke’16 3, die wisselende resultaten hadden geboekt in deze poule “des doods”. De boys van HOC 4 waren er dan ook zeker niet gerust op dat dit een makkelijke wedstrijd zou worden. Helaas kon er geen gevolg worden gegeven aan de enorme bekerstunt tegen Valtherboys 2, want HOC 4 ging enigszins geflatteerd onderuit.

Bij aankomst op het sportpark stond M. Lanting al te glunderen van oor tot oor, hij had immers van de leiding een basisplaats gekregen en werd dus beloond voor zijn goede spel van afgelopen donderdag. Nu rijst de vraag of dit als belonen mag worden beschouwd? Want elk lid van HOC 4 die aanwezig was kwam namelijk in aanmerking voor een plekje bij de eerste elf.

Nadat een emotionele Bever ZIJN ”kelderklasse’’ aanvoerdersband moest overdragen aan de nieuwe captain, kon de wedstrijd van start. WKE’ 16 liet er van het begin af aan geen gras voer groeien en trok direct ten aanval. De tactiek was eenzijdig maar wel effectief, namelijk alle ballen op “Speedy Gonzales”. De pijlsnelle flankenflitser was een ware plaag voor de HOC defensie en creëerde zodoende ook enkele grote kansen voor de uitspelende ploeg. Maar wonder boven wonder bleef het 0-0. Na een tactische omzetting van HOC kant werd het gevaar van deze excentrieke buitenspeler wat ingedamd.

De “Roadrunners”/ “excentrieke buitenspelers” van HOC waren helaas allemaal, door uiteenlopende redenen niet aanwezig vandaag, waardoor HOC het juist van het positiespel moest hebben om enkele kansen te creëren. Dit lukte ook aardig en naar 20 minuten voetbal kwam de thuisploeg tegen de verhouding in op voorsprong. Dekker zette op Ziyech achtige wijze Buiter vrij voor de doelman en die schoof de bal koeltjes in het doel. 1-0. HOC leek op rozen te zitten en begon steeds beter te voetballen, maar lang konden ze niet van de voorsprong genieten. Op een onfortuinlijke manier viel enkele minuten later de gelijkmaker. 1-1. En of dat niet genoeg was schoot de oranje brigade uit Emmermeer ook nog eens de 1-2 achter de verbouwereerde doelman Verkaik.

HOC moest zich zien te herpakken en dat gebeurde ook. Het nam het initiatief weer over van WKE’16 en creëerde ook enkele goede mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken. Buiter kreeg op slag van rust de grootste kans op de 2-2. In kansrijke positie schoof hij dit keer de bal net naast het doel, waar afleggen misschien een betere optie was geweest.

De rust die volgde was een welkome pauze voor velen. De gedachte dat je niet gewisseld kon worden was voor sommigen een droom die in een nachtmerrie veranderde. Blijkbaar is zo’n “Europees” achtige voetbalweek niet door iedereen goed verteerd. Maar de leiding had een verrassing, van top tot teen ingetaped, haartjes in de plooi en een “wokje” waar velen jaloers op zijn. De heer Klaar ging toch proberen om er wat van te maken en zodoende kon de leiding toch nog één iemand verblijden met een wissel. Als klap op de vuurpijl mocht de gewisselde speler wel vlaggen.

Lang heeft de gewisselde speler de vlag niet gehanteerd, want na 20 minuten moest hij de heer Klaar alweer vervangen en stond Hoc weer met dezelfde 11 op het veld zoals het de wedstrijd was gestart. In de tussentijd had WKE’16 de stand al naar 1-3 getild en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Toch bleven de mannen van HOC alles geven om nog een goed resultaat te halen en knokten en streden voor elke meter. Kansen kreeg het ook, maar het miste precisie in de afronding.

Zowel Wiggers als Bal konden net niet genoeg kracht meegeven aan hun inzetten en ook een vrije bal van Buiter ging rakelings naast. Wiggers leek wel met hernieuwde krachten de tweede helft te zijn ingegaan, want hij was werkelijk een plaag voor de defensie van WKE’16. Tot tweemaal toe werd hij op het oog onreglementair naar de grond gebracht in het strafschop gebied, maar de dienstdoende arbiter wuifde het tot twee keer toe weg.

De krachten vloeiden weg bij een strijdend HOC en daar maakte WKE’16 dankbaar gebruik van. Waar HOC één wissel kon toepassen werd er de tweede helft aan WKE zijde een karrevracht aan fitte spelers ingezet. Dit resulteerde dan ook in de 1-4 voor de gasten.

HOC probeerde er nog wel wat van de maken maar de zuiverheid ontbrak in de passing en afronding. Tot 10 minuten voor tijd de Ridder HOC uit het niets nog naar 2-4 schoot. De wedstrijd leek ook in met deze stand te eindigen maar WKE’16 prikte vlak voor tijd er nog ééntje bij. Zodoende verloor HOC 4 de wedstrijd enigzins geflatteerd met 2-5.