De kop is eraf voor ST HOC/Valther Boys JO13-1

ST HOC/Valther Boys JO13-1

Teampagina

De eerste bekerwedstrijden voor een sterk vernieuwd JO13-1 zitten er inmiddels al weer op. We zijn het nieuwe voetbalseizoen met een ruime selectie van 16 spelers begonnen. Een leuke mix van al wat meer ervaren JO13-spelers en eerstejaars JO13-spelers uit Odoorn, Exloo, Klijndijk, Odoornerveen, Boermastreek en Valthe die deels dus voor het eerst op een groot veld hun voetbalkunsten mochten vertonen. Zaterdag 7 september om 10.00 uur stonden we in Valthe klaar voor de aftrap tegen JO13-1 van vv Emmen. Een team dat een klasse hoger speelt en dat bleek uiteindelijk ook in de uitslag. Onze geelhemden hielden lange tijd knap de nul vast, maar na 60 minuten voetbal stond er toch 7-0 voor de watervlugge rood-witten uit de Vlinderstad op de borden. Marijn had nog een paar mooie kansen om te scoren, maar zijn pogingen gingen net naast. Aan de inzet lag het zeker niet en het was voor velen ook eventjes wennen aan een groot veld en aan alle nieuwe teamgenoten.   

Twee dagen later mochten we op maandagavond al weer aan de bak voor de bekerpot in en tegen Valthermond JO13-1. Onze boys & girls legden een paar mooie aanvallen op de mat en gingen met een 2-0 voorsprong rusten dankzij een fraai afstandsschot van Kars en beheerste goal van Marijn. Vlak na rust werd het zelfs 0-3. Na een mooie aanval over diverse schijven verdween de bal via een voet van een van de Valthermond-verdedigers over de doellijn. De buit leek nu wel binnen en Danny maakte er na een snelle uitbraak met een hoge knal ook nog eens 4-0 van. Valthermond deed daarna wel wat terug, maar linkspoot Marick bracht het verschil weer op vier met een krachtig schot in de linker bovenhoek. Het slotakkoord was weer voor de thuisploeg zodat de eindstand van deze leuke pot voetbal 5-2 in ons voordeel was.

Zaterdag 14 september sloten we het bekerdrieluik af met de wedstrijd tegen JO13-1 van CEC in Emmer-Compascuum. De grasmat lag er puik bij en het begin was duidelijk voor de makkelijk combinerende thuisploeg, want binnen het kwartier keken we al tegen een 3-0 achterstand aan. Daarna kwamen we langzaam maar zeker wat beter in de wedstrijd en kregen we ook een paar kleine kansjes via Marijn en Roan. We gingen rusten bij een 4-0 stand voor CEC en in de tweede helft waren beide teams meer aan elkaar gewaagd. Diego en Ivar stonden hun mannetje in de defensie en iedereen ging ervoor. We hadden zeker een goaltje verdiend, maar in de eindfase van onze aanvallen was het steeds net niet. CEC scoorde nog wel twee keer zodat de eindstand 6-0 werd.

Zaterdag 21 september beginnen we met de reguliere najaarscompetitie. Dan kunnen we meteen sportieve revanche nemen, want dan komt CEC namelijk om 10.00 uur op bezoek in Valthe. We hopen weer op veel supporters langs de lijn!