Ga naar de teampagina van HOC 4

Verslag Hoc 4 – Valtherboys 2

ODOORN-  Donderdagavond stond de bekerwedstrijd Hoc 4 – Valtherboys 2 op het programma. De manschappen uit Odoorn bestempelden deze ware derby vooraf als David vs Goliath en hoopten dat het telraam niet uit de tas gepakt hoefde te worden. Echter konden de spelers van Hoc 4 allemaal het verhaal van David en Goliath uit het oude testament wel in hun hoofd hebben gestamd, want als ware krijgers zorgden zij voor een daverende stunt en stuurden de boys uit Valthe gedesillusioneerd huiswaarts.

Het was een drukte van belang op het Harm Kuiper sportpark te Odoorn. Het leek wel of beide dorpen waren leeggelopen om deze ware “clash” te aanschouwen. Zelfs scheidsrechters baas Dick van Egmond liet zich gelden. Hij stelde des lands hoogst aangeschreven scheidsrechter A. Oosterdijk aan om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Na de wedstrijdbesprekingen van beide teams kon het schouwspel beginnen.

Het spel was in de eerste minuten aftasten van beide kanten. Valtherboys had het meeste balbezit maar creëerde te weinig om echt gevaarlijk te worden, terwijl Hoc rustig achterover leunde en loerde op een spaarzame counter. Naarmate de wedstrijd vorderde leken de meeste spelers van Valtherboys hun zenuwen eindelijk onder controle te hebben, maar de vooraf gevreesde Valther spits Tibbe leek wel bevangen door de zenuwen. Eerste schoot hij met redelijk fortuin op de lat en de overige kansrijke mogelijkheden werden allemaal een makkelijke prooi voor keeper Verkaik. Uit de daaropvolgende corners kon de luchtmacht van Valthe geen potten breken, want werkelijk alles werd onschadelijk gemaakt door de Hoc defensie, onder leiding van routinier de Ridder.

Nadat Meijering zijn vakantiemodus had uitgezet, en geen ballen meer inleverde bij een Groen-Wit shirtje, kroop Hoc na 15 minuten wat meer uit hun schulp, en creëerden ook enkele goede kansen. Eerst was het Swan die een fraaie solo niet kon afrondden en even later had Scholte de 1-0 op de schoen, hij schoot op aangeven van Buiter rakelings naast. Deze waarschuwingsschoten waren aan dovenmansoren gericht bij de mannen van Trainer K. Sanders, want bij de tweede corner van Hoc was het raak! Scholte legde de bal keurig terug en J. “Brigata” Bijkerk kopte het leder hard achter de doelman. 1-0!

Deze treffer gaf de ploeg uit Odoorn vleugels, ze bleven zeer georganiseerd verdedigen en bleven zeer gevaarlijk in de omschakeling. Niet dat Valtherboys geen kansen kreeg. Maar de lijdensweg van spits Tibbe werd langer en langer. Hij kwam enkele keren keurig voor zijn man, maar afwerken zal wel de basis zijn voor de komende trainingen van Sanders en consorten.

De eerste helft leek te eindigen in 1-0 voorsprong voor Hoc, maar vlak voor rust zette de ploeg uit Odoorn nog één keer aan. Buiter had een afgemeten voorzet voor het inkoppen maar werd met een heuse ippon neergelegd binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter Oosterdijk wees decideert naar de stip. Ondanks de vele Valther protesten mocht Buiter zelf aanleggen vanaf 11 meter en faalde niet. Hij schoot de toekende strafschop hard en zuiver in de rechterbovenhoek. 2-0. Daarna konden beide elftallen aan de welverdiende thee.

De tweede helft was niet zo enerverend als de eerste. De Valtherboys wouden geen gezichtsverlies lijden en hadden maar één doel voor ogen. Dat was zo snel mogelijk die aansluitingstreffer maken. Hoc kwam er totaal niet meer aan te pas en het krachtsverschil werd steeds duidelijker.

De ploeg uit Odoorn bleef echter georganiseerd verdedigen en iedereen werkte keihard om deze wedstrijd over de streep te trekken. Op een paar afstand pogingen na liepen de mannen uit Valthe steeds in het mes.

Na 20 minuten spelen in de tweede helft leken de mannen van Hoc helemaal op. Valtherboys draaide de duimschroeven nog wat harder aan en kregen enkele grote kansen. Maar doelman Verkaik leek bijna niet te verslaan. Met katachtige reddingen hield hij zijn ploeg op de been. Dit tot ergernis bij de spelers van Valtherboys.

Daarna kelderde de wedstrijd naar een erbarmelijk niveau. Hoc kwam/kon niet eens fatsoenlijk meer een aanval op de mat leggen en bij de tegenstander waren balletjes over vijf meter al te moeilijk. Die besloten dan ook maar om in de slotfase van de wedstrijd alles naar voren te pompen. Maar de Ridder en “Brigata Bijkerk” leken wel reuzen. Alles kopten of schopten ze moeiteloos weg. Tot 5 minuten voor tijd plots de aansluitingstreffer viel. Na eerst een balletje op de paal, slipte spits Tibbe sluw uit de rug van de verdedigers en prikte de bal keurig achter Verkaik. 2-1.

Valtherboys rook bloed en probeerden nog een gelijkspel eruit te slepen. Echter ontvouwde zich een waar theaterstuk waar Albert Verlinde jaloers op zou zijn. Tibbe probeerde Scheidsrechter Oosterdijk te misleiden tot het geven van een penalty. Als een ware musicalster stortte hij ter aarde maar Oosterdijk stond er dichtbij en zag er een schwalbe in. In de allerlaatste minuten kwamen toch nog twee kansen voor Valtherboys. Eerst joeg Munneke een bal richting de tennisbaan en schoot de linksbuiten van Valthe in kansrijke positie naast, hierdoor bleef het 2-1 voor Hoc en won David met enig fortuin van Goliath.