HOC/VALTHER BOYS JO13-1 OPENT BEKERSEIZOEN MET ZEVENKLAPPER

ST HOC/Valther Boys JO13

Teampagina

De boys & girls van HOC/Valther Boys JO13-1 hebben zaterdag 29 augustus om 9.00 uur hun eerste officiële wedstrijd van dit nieuwe voetbalseizoen gespeeld. Na een lange coronapauze was SJS JO13-1 in Stadskanaal de tegenstander. De geel-zwarten hadden al een keertje thuis geoefend tegen Valthermond en dat ging ze prima af. Ook tegen SJS speelde dit geheel vernieuwde jeugdteam een prima wedstrijd en werd het na een 4-1 ruststand uiteindelijk 7-3 voor de gasten uit Odoorn, Exloo, Valthe en wijde omstreken.

Het begin van de bezoekers was voortvarend op de prima grasmat in de Parkwijk van Stadskanaal. De geelhemden zetten meteen druk naar voren en onze spits Sem kreeg de eerste goal al vrij snel op een presenteerblaadje van de verder uitstekende SJS-keeper. Sem wist wel raad met de buitenkansje en plaatste de bal beheerst en cool laag in de hoek. De gasten bleven de bovenliggende partij en Chantal, Nina en Ruben kregen kleine kansjes op de 2-0. Ook onze snelle dribbelaar Sam was een paar keer dichtbij de 2-0. Uit een corner van Jesper wist John de bal knap achter de goalie van SJS te werken en werd het alsnog verdiend 2-0. SJS kwam er ook een paar keer snel en gevaarlijk uit, maar onze goalie Marick stond zijn mannetje in het doel. Niet veel later viel ook de 3-0. Jesper kapte twee SJS-verdedigers uit en schoof de bal beheerst in de lange hoek. Ook middenvelder Daan deed een duit in het zakje en zette zijn handtekening onder de vierde treffer van de gasten. Vlak voor rust deed de thuisploeg toch iets terug. Uit een vrije trap pegelde de lange spits van de blauwhemden de bal onhoudbaar in de verre bovenhoek. SJS zette nog even aan, maar verder dan een bal op de paal kwam het niet.

In de tweede helft stond John op goal en hij moest meteen een paar keer handelend optreden. Jente stond achterin haar mannetje en samen met Raoul en Bram hielden ze de voorwaartsen van SJS prima in bedwang. Marick speelde nu links, maar was tijdelijk even uitgeweken naar de rechterkant. Á la Arjen Robben sneedt hij naar binnen en legde de bal met zijn fijne linker fraai in de verre benedenhoek: 5-1 voor de geel-zwarten. SJS gaf echter niet op en kreeg ook de nodige doelkansen. Ze wisten kort achter elkaar zelfs twee keer te scoren zodat het 5-3 werd. HOC/Valther Boys was echter op tijd weer bij de les. Uit een van de vele corners knalde captain Danny laag de 6-3 tegen de touwen. Het slotakkoord was voor Sem, die vlak voor tijd zijn 2e goal van de dag liet aantekenen.

Een prima start dus en bovenal een hele sportieve en leuke wedstrijd, ook voor het trouwe publiek. Zaterdag 5 september staat de volgende bekerafspraak op de agenda, Dan komt Borger JO13-3 om 10.00 uur op bezoek in Odoorn. Support is weer welkom!