Germanicus-CSVC JO11-1G – HOC JO11-1

ST HOC/Valther Boys JO11-1

Teampagina

GEELHEMDEN VAN JO11-1 STARTEN SEIZOEN MET TERECHTE REMISE

Zaterdagochtend 1 september stond voor HOC JO11-1 al weer de eerste officiële wedstrijd van het kersverse voetbalseizoen op de rol. Voor de bekercompetitie mochten onze boys & girls om 10.00 uur aantreden in Coevorden om het daar op te nemen tegen de leeftijdsgenoten van Germanicus/CSVC. In een zeer zonnige Ganzenstad werd het het een hele leuke, sportieve wedstrijd die na ruim een uur spelen terecht in 1-1 eindigde.

Het was deze eerste voetbalwedstrijd dubbel wennen voor de kids. Wennen aan een nieuw team en dan ook nog eens wennen aan de nieuwe regels die vanaf dit voetbalseizoen ook voor de JO11-pupillen gelden. Dus niet meer ingooien, maar indribbelen, in elke helft een time-out van zo’n twee minuten, een speler extra per team en het veld is ietsje smaller dan vorig seizoen. Al snel bleek echter dat beide teams de nieuwe spelregels al snel aardig goed onder de knie hadden. Bij ons ontbraken Bram en Daan nog en dus begonnen we met Nikia, Danny, Pascal, Jasper, Jesper, Jeen, Sem en Luna aan de wedstrijd. Pascal had meteen een paar fraaie rushes in huis langs de linker zijlijn en het sterke HOC-middenveld met de ‘3JS’ was ook lekker aan het voetballen. Onze geel-zwarten hadden een licht veldoverwicht en Danny bekroonde dat halverwege de eerste helft met de 1-0 na een prima actie aan de rechterkant. Met een laag schot verschalkte hij de goede keeper van de thuisploeg. Daarna golfde het spel op en neer. In het ‘tweede kwart’ kwam de ploeg uit Coevorden op gelijke hoogte. Een van de twee nummers 8 van Germanicus/CSVC haalde de trekker over en zelfs onze doelvrouw Nikia kon hier niets tegen doen. Even later was het rust en kon de technische staf nog wat bruikbare tips geven aan de spelers van HOC.

Na de verfrissende ranja bleven beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Jesper was een keer dicht bij een treffer met een hard schot na een slim passje van Jasper en ook Sem en Luna deden goed hun best in de voorhoede. Maar beide defensies en keepers verstonden hun vak meer dan goed en echt grote kansen waren dan ook vrij schaars. Pascal en Jeen hadden de 1-2 nog een keer op de schoen en vlak voor tijd belandde een schot van de thuisclub boven op de kruising van het HOC-doel. Gescoord werd er echter niet meer zodat deze leuke pot voetbal in een 1-1 gelijkspel eindigde. Zaterdag 8 september kunt u ons voor het eerst weer in Odoorn bewonderen. Om 10.00 uur trappen we dan af tegen Dalen JO11-1.