Corona

Geachte leden,

 

Zoals jullie allemaal weten zijn het moeilijke en rare tijden. We zitten in een fase in ons leven die we niet kennen en niet eerder op deze schaal hebben mee gemaakt. Wij hopen dan ook dat het met een ieder goed gaat en dat iedereen zich goed door deze crisis weet heen te slaan.


Gezondheid voorop, voetbal is maar bij zaak.

  
De overheidsmaatregelen, afgekondigd half maart, zijn inmiddels verlengd tot en met 28 april. De week ervoor zal bekend worden gemaakt hoe nu verder, verlenging of afbouwen van de maatregelen.

 
Ook hebben wij een vereniging te runnen. Een gezonde vereniging die, als alles achter de rug is, weer met een frisse start het nieuwe seizoen in wil gaan.

Voordat het zover is, moet er heel wat gebeuren, sommige zaken lopen namelijk “gewoon” door.
Wij zijn al druk bezig om de kosten te reduceren, echter onze voornaamste inkomsten bron, de kantine, staat al geruime tijd droog. Koelkasten staan uit, voorraden worden afgebouwd en lopende contracten worden tegen het licht gehouden. Dit alles om de kosten zo laag mogelijk te houden.


Gelukkig helpen de Gemeente Borger Odoorn, de rijksoverheid en de KNVB ons hierin.


Het Bestuur heeft daarom gemeend om door te gaan met het innen van de contributies. We weten niet hoe lang het gaat duren, en kunnen pas achteraf in kaart brengen wat het ons gekost heeft. De inkomsten uit de kantine opbrengsten zijn wel meegenomen in de begroting van dit seizoen. Het Bestuur zal dit in de Algemene Ledenvergadering, eind dit jaar, toelichten en waar nodig op reageren. Wij vragen om begrip van deze actie.


De gemeente heeft inmiddels besloten om het (groot) onderhoud van de velden naar voren te halen, zodat we in het nieuwe seizoen weer op een goede grasmat kunnen trainen en onze wedstrijden kunnen spelen.


Mocht de situatie het toelaten om ook nog dit seizoen te kunnen trainen of een oefenwedstrijd te kunnen spelen, laten we jullie dat weten. Wij volgen hierin het standpunt van het RIVM, KNVB en de overheid.


Mocht iemand vragen of opmerkingen hierover hebben, wij zijn bereikbaar via de bekende wegen vermeld op de website.


Wij hopen dat een ieder gezond door de Corona crisis heen komt om jullie zo snel mogelijk weer op ons sportpark te treffen.

 

Namens het Bestuur,

 

Harold Enting