07 Apr 2020

Corona

Geachte leden,

 

Zoals jullie allemaal weten zijn het moeilijke en rare tijden. We zitten in een fase in ons leven die we niet kennen en niet eerder op deze schaal hebben mee gemaakt. Wij hopen dan ook dat het met een ieder goed gaat en dat iedereen zich goed door deze crisis weet heen te slaan.

Gezondheid voorop, voetbal is maar bij zaak.

   De overheidsmaatregelen, afgekondigd half maart, zijn inmiddels verlengd tot en met 28 april. De week ervoor zal bekend worden gemaakt hoe nu verder, verlenging of afbouwen van de maatregelen.

  Ook hebben wij een vereniging te runnen. Een gezonde vereniging die, als alles achter de rug is, weer met een frisse start het nieuwe seizoen in wil gaan.

Voordat het zover is, moet er heel wat gebeuren, sommige zaken lopen namelijk “gewoon” door. Wij zijn al druk bezig om de kosten te reduceren, echter onze voornaamste inkomsten bron, de kantine, staat al geruime tijd droog. Koelkasten staan uit, voorraden worden afgebouwd en lopende contracten worden tegen het licht gehouden. Dit alles om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Gelukkig helpen de Gemeente Borger Odoorn, de rijksoverheid en de KNVB ons hierin.

Het Bestuur heeft daarom gemeend om door te gaan met het innen van de contributies. We weten niet hoe lang het gaat duren, en kunnen pas achteraf in kaart brengen wat het ons gekost heeft. De inkomsten uit de kantine opbrengsten zijn wel meegenomen in de begroting van dit seizoen. Het Bestuur zal dit in de Algemene Ledenvergadering, eind dit jaar, toelichten en waar nodig op reageren. Wij vragen om begrip van deze actie.

De gemeente heeft inmiddels besloten om het (groot) onderhoud van de velden naar voren te halen, zodat we in het nieuwe seizoen weer op een goede grasmat kunnen trainen en onze wedstrijden kunnen spelen.

Mocht de situatie het toelaten om ook nog dit seizoen te kunnen trainen of een oefenwedstrijd te kunnen spelen, laten we jullie dat weten. Wij volgen hierin het standpunt van het RIVM, KNVB en de overheid.

Mocht iemand vragen of opmerkingen hierover hebben, wij zijn bereikbaar via de bekende wegen vermeld op de website.

Wij hopen dat een ieder gezond door de Corona crisis heen komt om jullie zo snel mogelijk weer op ons sportpark te treffen.

 

Namens het Bestuur,

 

Harold Enting

 

06 Apr 2020

Competitie

De KNVB heeft de competities van het seizoen 2019-2020 beeindigd. Als het enigzins mogelijk is, proberen we nog wel oefen wedstrijden of trainingen te organiseren. Hierin volgen we de richtlijnen van de overheid, het RIVM en de KNVB.

 

21 Mar 2020

Peter Fokke komt volgend seizoen de gelederen van HOC versterken.

De 24 jarige linksbenige centrale verdediger heeft besloten om na dit seizoen terug te keren naar de club waar het voor hem ook ooit begon. Na omzwervingen via vv Emmen ( jeugd en 1e ) en de laatste jaren Alcides ( hoofdklasse ) zal hij zich volgend seizoen aansluiten bij de zondag 3e klasser uit Odoorn/Exloo. De club is zeer blij met deze overgang en hoopt mede dankzij deze aanwinst de weg omhoog verder voort te zetten. 

15 Mar 2020

Corona virus

Het bestuur van HOC heeft besloten de instructies vanuit de overheid, RIVM, KNVB en NOC/NSF op te volgen. Dit houdt in dat er tot en met 28 april geen wedstrijden, trainingen of andere grote bijeenkomsten plaats zullen vinden. Dat betekent ook dat de geplande activiteiten zoals bijv. de eieractie (2-4) niet doorgaan.

Tevens mogen de velden in zowel Exloo als Odoorn niet gebruikt worden!

Bedankt voor het begrip.

Het Bestuur

12 Mar 2020

Met ingang van vandaag alle trainingen afgelast

Tot nader order zijn alle trainingen met ingang van vandaag afgelast. Dit in verband met alle maatregelen tegen het Corona virus. 

17 Dec 2019

Bas Nibbelke en HOC verlengen samenwerking.

Halverwege dit seizoen kan HOC melden dat trainer Bas Nibbelke ook in het seizoen 2020-2021 de 1e selectie onder zijn hoede heeft.  

“Fijn dat HOC veel vertrouwen in mij heeft. Daarnaast heb ik het er erg naar mijn zin. Na een ietwat stroef begin, heb ik veel vertrouwen in de spelersgroep om de basis te leggen om van HOC een stabiele 3e klasser te maken en daar deel van uit te maken. Daar wil ik graag deel vanuit maken”, aldus Bas Nibbelke.  

De huidige 3e klasser gaat met een 8e plaats de winterstop in, maar heeft inmiddels zijn draai gevonden en ziet ook met vertrouwen de rest van het seizoen tegemoet.

04 Sep 2019

Nieuwe trainingsdoelen

Dankzij de Vrienden van HOC hebben we nieuwe trainingsdoelen mogen begroeten. We willen de Vrienden van graag bedanken voor deze doelen!